6 квіт. 2016 12:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Політика
0

128

0

Хто вимикає світло в кінці тунелю?

Хто вимикає світло в кінці тунелю?

 Багаторазове підвищення тарифів для населення не можна назвати тарифною реформою


Хто вимикає світло в кінці тунелю?

 Стало відомо, що Уряд «камікадзе» вже провалив виконання своїх зобов’язань перед МВФ в частині підвищення тарифів на газ та теплову енергію, відмовившись підвищувати тарифи до повного вирішення політичної кризи. Сьогоднішній уряд через небажання брати на себе повноту відповідальності за непопулярні рішення вирішив відтягнути підвищення тарифів з 1-го квітня, умови якого зазначені були у Меморандумі з МВФ, та продовжив діючі тарифи до Паски, таким чином ставлячи ці домовленості під загрозу. Що це, мабуть це такий привітальний реверанс українцям?

Але від цього народу України ніяк не стане легше, за два роки «реформаторства» нової влади кількість отримувачів субсидій зросла більше ніж у 5 разів – з одного мільйона домогосподарств до 5,6.

Зокрема на Вінниччині, за офіційними даними на 31.03.2016 року кількість сімей, які отримають субсидію з початку року становить 284,3 тис. гривень. Сума нарахованих субсидій з початку поточного року становить 991,8 млн. гривень.

Після нової хвилі зростання тарифів їх чисельність підвищиться, тому що в цьому році різко підвищаться тарифи на теплову енергію.

Багаторазове підвищення тарифів для населення аж ніяк не можна назвати тарифною реформою!Тарифи підвищуються, а енергоефективність економіки бажає бути кращою. Влада не в змозі добитися виконання діючого законодавства по направленню добутого держкомпаніями газу виключно на потреби населення – газ «Укрнафти» і в подальшому реалізується комерційними споживачами, яка до речі, належить групі «ПРИВАТ». В результаті чого, за рахунок дорого імпортованого газу «Нафтогаз» вимушений закривати цю дірку. Враховуючи катастрофічне падіння доходів населення, владі необхідно було б підняти питання, щодо відтермінування цін наближених до ринкових в консультаціях з МВФ при перегляді програми розширеного фінансування.

«Керівництво уряду вирішило перекласти рішення, щодо підвищення тарифів на газ та теплову енергію для населення на своїх наступників.  Без цього рішення наша держава не може розраховувати на черговий транш  МВФ в рамках програми розширеного фінансування. Подальше підвищення тарифів, які обґрунтовані дуже сумнівно, призведе до поглиблення зубожіння населення»,- так прокоментував ситуацію депутат  Вінницької обласної ради від Опозиційного блоку Олександр Побережець.

Тарифна реформа влади – це виключно підвищення тарифів для населення. Підняття тарифів – це черговий доказ того, що владі байдужа доля народу України! Опозиційний блок не може миритися із тим, як влада знущається над співвітчизниками. Наша політична сила вимагає припинити постійне підвищення цін та ввести мораторій на підвищення цін на комунальні платежі,переконаний Олександр Олександрович.

«У влади є всі необхідні інструменти для індексацій зарплат, пенсій, зниження тарифів для населення, але нажаль немає політичної волі. Ця влада не має майбутнього, тому що серед відсутня довіра до неї», - підсумував депутат від Опозиційного блоку.

Прес-служба ВОО «Опозиційний блок»