2 жовт. 2015 12:53

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Політика
0

173

0

Хто змагатиметься за посаду мера Вінниці

Хто змагатиметься за посаду мера Вінниці

 Вінницька міська виборча комісія зареєструвала 12 кандидатів на посаду мера


 1 жовтня Вінницька міська виборча комісія зареєструвала кандидатів на посаду вінницького міського голови. Вчорашня реєстрація кандидатів затягнулась в часі, завершивши свою роботу майже о 2 годині ночі 2 жовтня. Тож, станом на 2 жовтня маємо зареєстрованих кандидатів на посаду Вінницького міського голови. Серед 11 кандидатів в мери, двоє самовисуванців та дев’ятеро висунуті політичними партіями.

З усіх кандидатів вінничани знайомі з діяльністю не багатьох. Когось знають за результативну роботу, когось просто в обличчя, дехто запам’ятався скандалами, а деякі - взагалі невідомі городянам. 

Від Громадського об’єднання «Народний контроль» - 47-річний Володимир Воловодюк, Голова ГО «Вінницький козацький полк І. Богуна», власник підприємства зі збору вторинної сировини «Подільська січ», є власником місцевого ЗМІ: ГО «Медіа Центр «Власно».

 Хто змагатиметься за посаду мера Вінниці

Від Радикальної партії Олега Ляшка – 37-річний Борис Максимчук – директор спортклубу «Максимус». Одружений, має трьох дітей. Вінничани пам’ятають скандальну історію з начальником УМВС В. Русиним за спортзал. Останнім часом  «засвітився» у сутичках під Радою 31 серпня, внаслідок чого загинули четверо людей.

Хто змагатиметься за посаду мера Вінниці - фото 2 

Від партії «Вінницька Європейська Стратегія» - 47-річний Сергій Моргунов. Працює секретарем Вінницької міської ради, виконує обов’язки міського голови. Як відомо, в 2006, коли Володимир Гройсман став мером, запропонував С. Моргунова на посаду секретаря міськради. Майже дві каденції вони працювали в одній команді. Останні півтора роки Сергій Моргунов є в.о. міського голови і продовжує роботу в напрямку розвитку міста, Володимир Гройсман заявляє про підтримку С. Моргунова. Одружений, має доньку.

Хто змагатиметься за посаду мера Вінниці - фото 3 

Від «Європейської партії» – 29-річний Олександр Жамба. З листопада 2014 по квітень 2015 року – позаштатний радник голови Вінницької ОДА з інноваційно-інвестиційної діяльності (призначений А. Олійником). Станом на сьогодні, місце роботи не вказано (безробітний). Проживає в м. Тульчин. Неодружений.

Хто змагатиметься за посаду мера Вінниці - фото 4 

Від «Партії пенсіонерів України» - 53-річний Віктор Малиновський. Відомий вінничанам як бізнесмен та організатор мітингів пенсіонерів біля Вінницької міськради. Також ще з 2011 року судився з міськрадою за тарифи. В 2015 році ВААС «поставив крапку» в судах з ЖЕО: колегія Вінницького апеляційного адміністративного суду залишила без задоволення апеляційну скаргу Віктора Малиновського щодо визнання ряду рішень виконкому Вінницької міської ради незаконними що стосується діяльності ЖЕО.

Хто змагатиметься за посаду мера Вінниці - фото 5 

Від «Опозиційного блоку» - 39-річний Юрій Кучерук. Із листопада 2014 по сьогодні тимчасово непрацюючий. Є депутатом Вінницької районної ради. Одружений.

Хто змагатиметься за посаду мера Вінниці - фото 6 

Від ВО «Свобода» - 46-річний Олексій Фурман – очільник обласної організації партії «Свобода», колишній депутат Верховної Ради. Засновник ТзОВ ВКФ «Козак+», де і працював на посаді директора до лютого 2014 р. Одружений, має сина. На Вінниччині після подій 6 грудня, з штурмом ОДА Олексія Фурмана почали називати «народним губернотором», після чого Олексій Юрійович повідомляв що на зборах майдану ЗМІ неправильно інтерпретували його слова. Також «засвітився» у сутичках під ВР під час подій 31 серпня, коли загинули четверо нацгвардійців.

 Хто змагатиметься за посаду мера Вінниці - фото 7

Від ВО «Батьківщина» - 45-річна Людмила Щербаківська. З 2012 року є головою Вінницької обласної організація партії «Всеукраїнське об'єднання «Батьківщина», депутат обласної ради. Працювала заступником губернатора А. Олійника з соціально-гуманітарних питань. Тоді після призначення на посаду, в ЗМІ з’явилась інформація, донька Людмили Михайлівни разом із її зятем стали чиновниками в Жмеринці.

 Хто змагатиметься за посаду мера Вінниці - фото 8

Від партії «Укроп» - 48-річний Іван Клим'юк. Відомо лише, що з 2010 року по теперішній час веде незалежну адвокатську діяльність, проживає в м. Вінниці.

Хто змагатиметься за посаду мера Вінниці - фото 9 

Від «УНА-УНСО» – 46-річний Сергій Чумак - керівник Вінницької обласної організації УНА-УНСО. Відомо, що очолював «Правий сектор» у Вінниці. Була історія з його викраденням.

Хто змагатиметься за посаду мера Вінниці - фото 10 

Самовисуванці:

40-річний Олександр Білошкурський. Працює директором адвокатсько-консалтингової компанії «Технології бізнесу і права», правозахисник. Є віце-президентом Федерації теквандо у Вінницькій області.

 Хто змагатиметься за посаду мера Вінниці - фото 11

27-річний Сергій Попович. - з 2007 року З 2013 року по теперішній час військовослужбовець, офіцер. Є діючим арбітром по футболу. Одружений.

Хто змагатиметься за посаду мера Вінниці - фото 12 

Відмовлено у реєстрації трьом само висуванцям: Валерію Степанюку, Івану Надольному (екс-начальнику реєстраційної служби) та Олегу Китасюку.

ВИННИЦА.info


0
0