24 берез. 2020 11:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

348

0

Губернатор пояснив, навіщо у Вінниці й області ставлять блокпости

Губернатор пояснив, навіщо у Вінниці й області ставлять блокпости

Владислав Скальський пояснив, що такі дії потрібні на випадок введення надзвичайного стану – сьогодні його немає.


Губернатор пояснив, навіщо у Вінниці й області ставлять блокпости

З 23 березня у населених пунктах Вінницької області почали встановлювати блокпости. На виїздах і в’їздах ставлять бетонні блоки, працюють поліцейські і нацгвардійці. Такі нововведення викликали чимало запитань і обурень у жителів регіону.

24 березня під час щоденного брифінгу голова облдержадміністрації Владислав Скальський пояснив, що такі дії потрібні на випадок введення надзвичайного стану – сьогодні його немає.

«Що стосується появи блокпостів і техніки, враховуючи те, що це дуже великий комплекс дій, ми зараз напрацьовуємо ті заходи, які нам потрібно буде реалізувати, якщо в межах області буде прийнято рішення про зміну режиму підвищеної готовності на інший», - сказав посадовець.

Нагадаємо, що тиждень тому Владислав Скальський зазначив, що запровадження надзвичайного стану можливе за ініціативи РНБО.

Раніше ми писали, що на території Вінницької області для вжиття заходів щодо запобігання, поширення коронавірусу та посиленню публічної безпеки і порядку задіяно майже 500 поліцейських та близько 100 військовослужбовців Національної гвардії. Вони працюють в складі 26 піших та 161 автопатрулів.

Правоохоронці мають право проводити температурний скринінг водіїв і пасажирів, контролювати дотримання водіями правил перевезення пасажирів під час карантину – не більше 10 осіб, контролювати недопущення курсування рейсових автобусів міжміського, міжобласного та внутрішньообласного маршрутів на час карантину, проводити роз’яснювальну роботу…

На території Вінницької області було зареєстровано 21 підозра на COVID-19. Зразки матеріалів від 21 захворілого дослідили – коронавірус не виявили. Станом на 10 годину ранку 24 березня нові повідомлення про підозру на COVID-19 не надходили.

Вінниця.info

title