2 квіт. 2018 12:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

93

0

Художників запрошують на пленер. Митці писатимуть пейзажі та історичні місця Вінниці

Художників запрошують на пленер. Митці писатимуть пейзажі та історичні місця Вінниці

 Митцiв запрошують до участi в пленерi «Кращий художник»


Художників запрошують на пленер. Митці писатимуть пейзажі та історичні місця Вінниці

 Мiсцевих митцiв запрошують до участi в пленерi «Кращий художник». За пiдсумками пленеру буде органiзована художня виставка на Майданi Незалежностi у Вiнницi.

Про це повiдомляє прес-службa Вiнницької мiської рaди.

Для участi у мистецькому пленерi «Кращий художник» професiйним художникам (вiд 16 рокiв) з 1 квiтня по 20 травня потрiбно заповнити заявку Заявка на участь у пленерi Кращий художник.docx та надiслати її на електронну адресу: [email protected]. Види та технiка робiт: живопис, масло. До заявки потрiбно додати 10 фотографiй робiт художника, резюме.

На основi надiсланих заявок журi вiдбере 10 художникiв, якi братимуть участь у пленерi. Журi залишає за собою право збiльшити кiлькiсть учасникiв пленеру, враховуючи фактичну кiлькiсть заявок та рiвень учасникiв. Вiдбiр учасникiв здiйснюється з 21 травня по 1 червня 2018 року.

Участь у пленерi є безкоштовною. Запрошенi художники – учасники вiдкритого пленеру, писатимуть мiськi пейзажi, визначнi iсторичнi мiсця та об’єкти культурної спадщини м. Вiнницi. Тривалiсть етапу пленеру - з 5 по 14 червня.

Пiд час проведення пленеру будуть органiзованi творчi майстернi, майстер-класи, обмiн досвiдом роботи. За результатами пленеру видається каталог. Органiзатори пленеру забезпечують проживання, харчування учасникiв та художнi матерiали для проведення пленеру.

За пiдсумками пленеру буде органiзована пiдсумкова художня виставка та виставка на Майданi Незалежностi у м. Вiнницi. Усi твори оцiнює журi пленеру, до складу якого входять провiднi українськi та свiтовi художники, мистецтвознавцi, представники органiзаторiв та партнерiв пленеру. Пiдсумки пленеру оголошуються на церемонiї нагородження учасникiв пiд час фiнальної виставки.

Метою пленеру є формування iмiджу Вiнницi як європейського мiста, розвиток культурного потенцiалу, презентацiя кращих зразкiв художнього мистецтва, пiдтримка та cтимулювання до творчостi художникiв України.

Нагадаємо, минулого року при вході до Європейської площі художник з Одеси Сергій Зaєць розклaв мольберт з фaрбaми тa розпочaв писaти пейзaж з водонaпірної вежею.

Довiдка

Завдання пленеру: збереження та популяризацiя кращих зразкiв образотворчого мистецтва; обмiн досвiдом мiж художниками рiзних мiст; органiзацiя вернiсажу творчих робiт; формування колекцiї мистецьких творiв з тематикою про мiсто Вiнницю та околицi; формування естетичних смакiв мешканцiв мiста на прикладi кращих творiв образотворчого мистецтва.

Засновником мистецького пленеру «Кращий художник» у м. Вiнницi є виконавчий комiтет Вiнницької мiської ради. Органiзатори пленеру: департамент культури Вiнницької мiської ради; КЗ «Центр концертних та фестивальних програм»; ВОГО «Лабораторiя актуальної творчостi»; народний художник України Володимир Козюк.

Пленер вiдбувається за пiдтримки Мiнiстерства культури України.

Вiнниця.info