23 квіт. 2019 11:07

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Новини компаній
0

564

0

Ідеальний кабінет фізики в сучасній школі

Ідеальний кабінет фізики в сучасній школі

Фізику вивчають в школі з 5 по 11 клас. Якщо предмет викладається в сухий і нецікавої формі, діти запам'ятовують матеріал механічно, і не бачать зв'язку науки з навколишнім світом. У зв'язку з цим комплекс засобів навчання для шкільного кабінету фізики має величезне значення


Ідеальний кабінет фізики в сучасній школі

Ми живемо у фізичному світі серед предметів, речовин і явищ, так чи інакше пов'язаних з будь-яким з розділів науки «фізика» – основної науки про властивості і будову матерії, її рух, форми, зміни, загальні закономірності явищ неорганічної природи. Вона тісно переплітається з багатьма суміжними науковими дисциплінами, бо її закони лежать в основі всього природознавства.

Фізику вивчають в школі з 5 по 11 клас. Якщо предмет викладається в сухий і нецікавої формі, діти запам'ятовують матеріал механічно, і не бачать зв'язку науки з навколишнім світом. У зв'язку з цим комплекс засобів навчання для шкільного кабінету фізики має величезне значення. Адже, як говорив відомий британський автор науково-популярних книг з фізики Ерік Роджерс, – «Фізика – це наука розуміти природу», до того ж багато в чому експериментальна. Внаслідок цього навчання з предмету повинно спиратися в першу чергу на експериментальний метод, який дозволяє проводити:

  • демонстраційні досліди;
  • виконувати фронтальні лабораторні роботи;
  • фізичні практикуми.

Для успішної реалізації експериментального методу навчання необхідна хороша навчально-матеріальна база. За допомогою наочних засобів досягається більш переконливий виклад складних теоретичних питань, відбувається краще засвоєння й поглиблення знань, бо цікавість, впливаючи на почуття учня, спонукає його до активної розумової діяльності. Застосовуючи цей прийом на уроці з іншими дидактичними засобами, якими володіє кабінет фізики, реально підвищити в учнів мотивацію до вивчення предмета, пізнавальний інтерес. Під його впливом навчальна робота навіть у слабких учнів протікає продуктивніше.

Що повинно бути в кабінеті фізики

Ідеальний кабінет фізики в сучасній школі - фото 2

Наявність в кабінеті інтерактивного мультимедійного комплексу в кабінеті фізики (http://labora.com.ua/catalog/kabinet_fiziki) дає можливість об'єднувати в собі нові й традиційні технічні засоби навчання, дозволяють проводити теоретичні уроки, лабораторні практики, факультативні та позакласні заняття, групову та індивідуальну роботу цікаво й такими, що запам'ятовуються. У комплекс дидактичних і наочних засобів навчання повинні входити вимірювальні прилади загального призначення і демонстраційні моделі для вивчення таких тем, як, наприклад:

  • механіка;
  • електрика;
  • оптика;
  • молекулярна динаміка,
  • а також набори та комплекти для лабораторних робіт і практикумів, інструменти, таблиці, схеми, портрети видатних фізиків.

У магазині сучасного навчального обладнання для нової української школи «Лабора» можна замовити оснащення кабінету фізики (http://labora.com.ua/) «під ключ» або скористатися вибором окремих приладів, моделей, наборів, інструментів.

В наявності прилади для демонстрації: електромагнітної індукції, траєкторії кинутого тіла, атмосферного тиску, взаємодії зарядів, механічних коливань, тиску в рідині, правила Ленца, теплопровідності тіл та ін. Комплекти лабораторні: «Механіка», «Електрика і магнетизм», «Геометрична оптика» та ін. Набори: ареометрів, лінз і дзеркал, магнітів, амперметрів, вольтметрів, мультиметрів, міліамперметрів, дозиметрів та ін. Діючі моделі: двигуна внутрішнього згоряння, електродвигуна, дизельного двигуна, гідравлічного преса та ін.

Всі товари відповідають наказу №704 Міністерства освіти і науки України. Доставка здійснюється по всій Україні.