8 листоп. 2022 15:08

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Події
0

315

0

Ігнат: білорусь та північні області рф – регіони, звідки запускали балістичні ракети по Україні

Ігнат: білорусь та північні області рф – регіони, звідки запускали балістичні ракети по Україні

Про захист українського неба


Ігнат: білорусь та північні області рф – регіони, звідки запускали балістичні ракети по Україні

Росія домовилась з іраном про постачання балістичних ракет, які планують використовувати у війні проти України. Чи зможуть системи NASAMS, надані міжнародними партнерами, збивати іранські ракети?

Речник Командування повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону «Єдині новини» 8 листопада розповів про захист українського неба.

«По перше, балістика це зовсім інший тип ракет. Засоби, які нам потрібні в першу чергу, для того щоб максимально захистити небо. Основне завдання Повітряних Сил – вигнати ворожу авіацію. Це вже зроблено. Ми бачимо, що російські літаки і гелікоптери хіба що у прифронтовій зоні дозволяють собі виконувати якісь завдання.

Що стосується крилатих ракет – це теж озброєння, яке можна знищувати, як нашими засобами, так і тими, що можуть надавати партнери. Так само і безпілотні літальні апарати.

Балістика – це трохи інший тип озброєння. Це балістична ракета, яка летить по певній траєкторії, залітає у верхні шари атмосфери і на величезній швидкості опускається вниз», - говорить полковник.

За його словами, знищення балістичних ракет засобами ППО, матиме вкрай низьку ефективність.

«Тому потрібно думати про протиракетну оборону. А найкраще – знищувати балістичні ракети ворога, там, звідки їх запускають – місця зберігання, позиції», - сказав Ю. Ігнат.

Речник Командування повітряних сил ЗСУ повідомив, що за інформацією розвідки, росіяни розміщують свої балістичні типу «Іскандер М» у білорусі та північних регіонах росії. Від початку повномасштабної війни саме з цих територій ворог запускав балістичні ракети по Україні.

Дальність застосування іранських балістичних ракет 300 км і 700 км.

«У вищого військового керівництва держави разом з партнерами є певний план дій щодо протидії цим засобам», - зазначив Ю. Ігнат.


Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info

title