8 груд. 2021 17:27

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

180

0

Іллінці запрошують екотуристів на екскурсії «райським садом» на місці колишнього сміттєзвалища

Іллінці запрошують екотуристів на екскурсії «райським садом» на місці колишнього сміттєзвалища

Цей населений пункт визнаний в області, країні та у Європі


Іллінці запрошують екотуристів на екскурсії «райським садом» на місці колишнього сміттєзвалища

8 грудня, на базі ULEAD з Європою у Києві, відбулась зустріч – обговорення екологічних питань в Україні. Тема: «Інфраструктура: людина та довкілля» в рамках «Міжнародного експертного обговорення 2021: Партнерство для розвитку». На дискусію запросили міського голову Іллінецької громади на Вінниччині. Володимир Ящук поділився досвідом успіху по впровадженню муніципальної програми екологічного та економічного поводження з відходами. Цей населений пункт визнаний в області, країні та у Європі, як один з лідерів у цій галузі. Сюди приїздять набувати досвіду з різних українських громад. А от сьогодні вирішили запровадити в Іллінцях ще й екотуризм. За головну локацію стане міський полігон побутових відходів. На його місці працюють підприємства по переробці та утилізації вторинної сировини. А там, де раніше тоннами тліло сміття – нині росте яблуневий сад, який місцеві називають райським.

«Останні п’ять років до нас дійсно їдуть представники громад з різних куточків України. Нині ж ми готові запровадити справжній екотуризм. Маємо підібрану групу спеціалістів, які проводять екскурсії. Якщо є охочі зупинитися в Іллінцях на день-два, а може й, більше, у місті розвинутий готельний напрямок. Є чимало ресторацій. А якщо хто виявить бажання пожити сільським життям, полюбляє зелений туризм, біля метеоритного кратера є кілька садиб. Там можуть приймати одночасно по 5-6 гостей», - розповідає Вінниця.info перший заступник Іллінецького міського голови Олег Дмитрик.

Нагадаємо, на території метеоритного кратера, планують відкрити сучасні туристичні зони. Комфортабельний та зі швидкісним Інтернетом. Зауважимо, 400 мільйонів років тому, після падіння гігантського метеорита, там утворилась вирва. Та розтягнулася на сім кілометрів між Іллінецьким та Липовецьким районами Вінниччини. Космічне тіло досі під 800-метровим шаром землі. З висоти нагадує поверхню Місяця, або Марсу.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info