4 серп. 2016 17:37

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

96

0

Імена вінничан, які отримають нагороду "Людина року"

Імена вінничан, які отримають нагороду "Людина року"

 Комісія визначила 25 вінничан, які отримають нагороду "Людина року" 


Імена вінничан, які отримають нагороду "Людина року"

 За рішенням конкурсної комісії 25 представників області отримають звання «Людина року». Це титул є особистим, неперехідним та довічним. Таке рішення прийняли 4 серпня після обговорення кандидатур.

У 2016 році звання «Людина року» у Вінницькій області отримають:

У номінації «Громадський діяч» Ігор Миколайович Алексєєв, начальник Служби автомобільних доріг у Вінницькій області. у липні 2016 року головний «дорожник» отримав догану від «Укрaвтoдoру» зa невикoнaння свoїх прoфесійних oбoв’язків. Проте цей факт не зашкодив конкурсній комісії обрати його, як достойного відзнаки серед 25-ти кандидатів. У розясненні про нагоду до нагородження вказано, що Алексєєв отримував нагороди від українських воїнів, особисто виїжджав у зону АТО та доставляв речі для бійців.

У номінації «Депутат» погодились відзначити Василя Андрійовича Сколотяного, депутата Вінницької обласної Ради, секретаря постійної комісії з питань учасників АТО, бойових дій, Революції Гідності, волонтерського руху та зв’язків з громадськістю. Сколотяний впродовж двох років служить у АТО та скоро має повернутися додому. Його вибрали серед 11-ти кандидатів.

У номінації «Державний службовець» було подано єдиного кандидата – Сергія Валерійовича Шевчука, начальника Фінансового управління Тульчинської РДА. Конкурсна комісія проголосувала за його нагородження.

У номінації «Діяч культури та мистецтва» було подано 4 кандидати. Обрали Володимира Петровича Мазура – начальника відділу культури і туризму Вінницької районної державної адміністрації. Повідомили також, що Мазур є автором та художнім керівником масштабних культурно-мистецьких заходів, серед яких творчі звіти аматорських колективів району.

У номінації «Жінка» нагороду «Людина року» присудили Раїсі Василівні Панасюк, засновнику та директору міського центру соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями «Гармонія». «Допомагає та вселяє надію людям, таким, як вона сама», - зазначили в конкурсній комісії.

Від початку конкурсу було встановлено дві окремі номінації «Діяч науки» та «Журналіст». Проте в ході визначення кандидатів зясувалося, що жодної кандидатури на номінацію «Діяч науки» не надійшло. Тому номінацію «Журналіст» (де було 4 кандидати) розділили на дві групи – «Журналіст електронних ЗМІ» та «Журналіст друкованих ЗМІ». В результаті, в номінації «Журналіст електронних ЗМІ» було зазначено 3 кандидати, з них вибрали завідувача редакції культурно-мистецьких програм телеканалу «ВІНТЕРА» Ганну Василівну Секрет, а в номінації «Журналіст друкованих ЗМІ» - залишився один кандидат, Анатолій Петрович Жучинський, головний редактор газети «33 канал», йому і присудили премію «Людина року».

У номінації «Міський голова. Голова районної ради» було подано одного кандидата – Ігоря Михайловича Винокура, міського голови Шаргорода. В поясненні про кандидата зазначили, що Винокур приділяє значну увагу волонтерському єднанню жителів міста щодо надання всебічної допомоги військовослужбовцям – землякам міста та Шаргородщини, які приймають участь у бойових діях на Південному Сході України та членам їхніх сімей.

У номінації «Митець» розглядалося 4 кандидати. Перевагу надали майстру гончарного мистецтва Володимиру Тихоновичу Слубському. Він є учасником міжнародних, всеукраїнських, обласних виставок, пленерів та різноманітних мистецьких форумів та свят.

У номінації «Посадова особа місцевого самоврядування» з трьох кандидатур було обрано Галину Анатоліївна Якубович, заступника міського голови. Зазначено, що за час її роботи у Вінницькій міській раді розроблено «Стретегію-2020», впроваджені програми «Муніципальне житло», «Якість по-вінницьки», визначено територію Вінницького індустріального парку та інші справи міста.

У номінації «Працівник освіти» з шести кандидатур було обрано Юрія Олександровича Брацюка, директора школи у селі Кивачівка Теплицького району. Директор школи має відзнаки за Волонтерську діяльність у проведенні благодійної акції «Серце до серця» та за організацію у допомозі воїнам АТО.

У номінації «Працівник охорони здоровя» з 6-ти кандидатів обрано Олега Леонідовича Сергійчука. Лікар-хірург серцево-судинного рентгенологічного операційного блоку КЗ «Вінницький регіональний клінічний лікувально-діагностичний центр серцево-судинної патології» був учасником першої на Вінниччині операції на відкритому серці, рік служив в АТО.

У номінації «Працівник сільського господарства» було подано 4 кандидатури. Титул «Людина року» вирішили присудити  голові фермерського господарства «Велес Віта» Петру Павловичу Струсевичу. Під час розгляду кандидатури зазначили, що у березні цього року депутата Вінницької обласної ради від БПП «застукали» на кнопкодавстві. Під час голосування за питання «Про вилучення земельних ділянок на вулицях Соборна, 72, Театральна, 14, Театральна, 15 з користування управління спільної комунальної власності територіальних громад» Струсевич голосував своєю карткою замість депутата Геннадія Вацака, а коли не було Струшевича, замість нього голосував депутат Крижанівський – факт помітили та зафіксували на відео активісти. Комісія конкурсу «Людина року» зазначила, що голосування відбувається за досягнення Струсевича у переробці молочної продукції на господарстві, а не за депутатську діяльність.

У номінації «Працівник соціального захисту» з трьох кандидатур обрали Наталію Іванівну Паламарчук, першого заступника директора департаменту соцполітики міськради. Відзначили, що Паламарчук постійно працює над підвищенням професійних знань та бере участь у системі корпоративного навчання за програмою «Муніципальний університет» Вінницької міськради.

У номінації «Працівник сфери обслуговування» була подана одна кандидатура – заступника начальника підприємства КП «Вінницяоблводоканал» Олександра Миколайовича Стельмащука. Повідомили, що кандидат докладав багато зусиль для успішного економічного розвитку виробничих підприємств.

У номінації «Підприємець» було подано на розгляд 3 кандидатури. Комісія обрала Михайла Дмитровича Левченко, директора ТОВ «Універсам». Зазначили, що Левченко співпрацює з Prozorro, вигравав тендери та забезпечував бюджетну сферу, а також що всі його працівники оформлені офіційно.

У номінації «Промисловець» з 4-ох кандидатів обрали Валерія Олександровича Кожухара, голову правління ПАТ «Ямпільський приладобудівний завод». На його підприємстві у 2016 році почали виготовляти два нові види газових лічильників. Сказали також, що Кожухар допомагає воїнам АТО.

У номінації «Регіональний лідер» було подано одну кандидатуру. Обрали Сергія Станіславовича Собко, він нагороджений нагрудним знаком «Воїн-миротворець», медаллю НАТО «Non Article V» за участь в миротворчій операції, батальйонна тактична група під його командуванням входила до складу сил, яким було поставлено завдання з узяття гори Саур-могила. Завдяки професійним діям офіцера, цей стратегічний плацдарм було взято в найкоротші терміни.

У номінації «Роботодавець» з 2-ох кандидатур обрано Олександра Сергійовича Самохвалова, гендиректора ТОВ «Люстдорф», яке виробляє молочні продукти та має європейський сертифікат. На його підприємстві працівники отримують середню заробітну плату 6 тисяч гривень.  

У номінації «Сільський, селищний голова» з 7-ми кандидатур обрали Анатолія Івановича Бичка, Літинського селищного голову, який встановив нові водогони, побудував нові дороги та вуличне освітлення в Літині.

У номінації «Сільськогосподарський товаровиробник приватного сектора» з 2-ох кандидатів обрали Володимира Івановича Підгурського, голову особистого селянського господарства с Гонорівка Піщанського району за високі досягнення у вирощуванні сільгоспкультур та переробці молочних продуктів.

У номінації «Спортсмен» з 7-ми кандидатур обрали Світлану Ахадову, яка виборола ліцензію на Олімпійські ігри в Ріо-Де-Жанейро. Зараз Світлана посилено готується у Португалії до змагань, де захищатиме честь України.  Вона виступатиме у байдарці-четвірці 19 серпня.

У номінації «Юний митець» з 2-ох поданих кандидатур обрали Олександра Васильовича Подоляна, учня Шаргородської дитячої музичної школи, який може виконати будь-яку пісню в академічній манері. Переможець конкурсу «Маленькі гіганти».

У номінації «Юний спортсмен» з 5-ти кандидатів обрали Максима Володимировича Бабушка майстра спорту з кульової стрільби.

Нагородження переможців відбудеться у День Незалежності України. Переможці отримають статуетки та грошові премії у розмірі 500 грн. Кандидати, яких подавали на «Людина року», проте котрі не отримали нагороду, будуть відзначені грамотами.

Імена вінничан, які отримають нагороду "Людина року"

Імена вінничан, які отримають нагороду "Людина року" - фото 2

Імена вінничан, які отримають нагороду "Людина року" - фото 3

Імена вінничан, які отримають нагороду "Людина року" - фото 4

Імена вінничан, які отримають нагороду "Людина року" - фото 5

Імена вінничан, які отримають нагороду "Людина року" - фото 6

Імена вінничан, які отримають нагороду "Людина року" - фото 7

Імена вінничан, які отримають нагороду "Людина року" - фото 8

Вінниця.info,