16 черв. 2015 12:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Культура
0

47

0

Імпровізації, перфоманс і тіло. У Вінниці проведуть тренінги з фізичного театру

Імпровізації, перфоманс і тіло. У Вінниці проведуть тренінги з фізичного театру

 У Вінниці три дні триватимуть тренінги з фізичного театру


Імпровізації, перфоманс і тіло. У Вінниці проведуть тренінги з фізичного театру

 З 17 по 19 червня на базі Вінницького літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського проходитиме майстер-клас «Фізичний тренінг актора». Всі бажаючі зможуть послухати лекцію про сучасну театральну систему у Європі. А учасники, які зареєструються, побувають на майстер-класах.

Про це інформує Департамент у справах ЗМІ та зв’язків з громадськістю Вінницької міської ради.

Вестиме майстер-клас  актриса та режисер Анастасія Любченко. У 2010 році вона створила проект співробітництва між Україною та Нідерландами через культурну діяльність «Mime Wave Ukraine». Цього року до цього проекту долучилася також і Польща. Останні чотири роки Анастасія навчалася в унікальній Театральній Школі в Амстердамі, де отримала можливість стажування в провідних театрів Нідерландів.

17 червня о 19:00 усі бажаючі зможуть послухати лекцію Анастасії Любченко про сучасну театральну систему в Європі, зокрема в Нідерландах та Бельгії. 18-19 червня у другій половині дня проходитимуть заняття для зареєстрованих учасників.

Анастасія Любченко проводитиме майстер-класи для того, щоб ознайомити танцівників, акторів, перформерів та режисерів із підходом перформативного європейського театру, розповість, які саме властивості актора їй цікаві як режисеру. Також тут будуть висвітлені питання щодо організації власного проекту: з чого почати та як планувати час,  як взяти ініціативу в свої руки, яким є митець в процесі творення.  Майстер-клас включає в себе також активний фізичний та акторський тренінг.

Мета майстер-класу – розвиток себе як перформера на сцені, відчуття себе в просторі та дослідження можливостей власного тіла. Він складатиметься з акторських вправ та імпровізацій.  А також – системи View Points: використання тіла як інструмента при акторській грі, створення ситуацій та атмосфери, вплив музики на композицію та стан перформера, натуральність на сцені тощо.

У майстер-класах можуть взяти участь всі, хто цікавиться сучасним європейським фізичним театром. Для реєстрації потрібно надіслати заявку з темою листа «Майстер-клас» на адресу [email protected], вказавши прізвище та ім’я, контактний телефон та написавши кілька речень про себе та мотивацію щодо участі в майстер-класі. На заняттях потрібно мати зручний одяг для тренінгу.

ВИННИЦА.info