11 груд. 2019 12:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

179

0

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото

11 грудня у Вінниці почали працювати інспектори з паркування.


Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото

11 грудня у Вінниці почали працювати інспектори з паркування. Шість інспекторів почали «рейд» з центру міста, нині проводять лише інформаційно-роз’яснювальні роботи з водіями щодо дотримання правил паркування на вулицях. Згодом інспектори вже будуть штрафувати водіїв, а з нового року також застосовуватимуть евакуатори.

В середу, з 10-ї години ранку інспектори з паркування вийшли на свої маршрути, для кращого результату роботи – розділилися на три групи по двоє інспекторів. Вони виявляють порушення ПДР щодо питань стоянки, паркування та зупинки. Пояснюють водію автомобіля, що він порушив ПДР та пропонують йому забрати машину. А у разі відсутності водія, інспектор з паркування залишає на лобовому склі інформаційну листівку.

«Сьогодні наші інспектори вперше виходять на маршрут, починають інформаційно-роз’яснювальну роботу з водіями. Проводять ці роботи з приводу правил паркування в нашому місті. Спочатку на інспектування беруть центр Вінниці, інспектори будуть просити водіїв, щоб не порушували правил паркування. Штрафувати водіїв плануємо за досвідом інших міст - через 1,5-2 місяці. Цей штраф буде від 255 гривень до 510 гривень.

Завдяки динаміці, ми будемо дивитися, скільки має бути інспекторів. Знову ж таки, за досвідом інших міст, ми зупинилися поки що на 6-х інспекторах з паркування. Подивимося, як вони будуть працювати і потім будемо вирішувати, збільшувати штат, чи ні. Краще вивчити помилки інших міст, щоб в нашому почали з «чистого паперу», - каже начальник відділу паркування Геннадій Богуславський.

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото

За словами начальника відділу, інспектори проходили стажування в Тернополі, щоб перейняти досвід своїх колег. Також додав, що інспектори отримуватимуть зарплату в розмірі 10 900 гривень.

В найближчі два місяці вони будуть проводити інформаційно-роз’яснювальну роботу з водіями. Далі – штрафуватимуть та по можливості застосовуватимуть евакуатори, якщо, наприклад, автомобіль буде припаркований на велодоріжці. Для цього з початку 2020 року міська рада планує закупити один евакуатор.

Також серед функцій нового відділу – розгляд справ про адміністративні правопорушення, передбачені частинами першою і третьою статті 122 (у частині порушення правил зупинки, стоянки транспортних засобів у межах відповідного населеного пункту, зафіксоване у режимі фотозйомки (відеозапису), частинами першою і другою статті 152-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото - фото 2

Сергій Шевчук та Едуард Росинський почали «рейд» з вулиці Грушевського, Миколи Оводова та Червонохрестівська. Вони проводять роз’яснювальні роботи з водіями та залишають інформаційні листівки на лобовому склі, коли на місці водія не знаходять. Також під час інспектування до них звертаються перехожі вінничани, запитують, що і для чого вони це роблять.

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото - фото 3

«Коли дізнався, що буде створюватися новий відділ від знайомих, сказали, що необхідно звернутися до міської ради, якщо мене цікавить ця вакансія. Я звернувся, мені сказали, що вакансія відкрита, я пройшов усі «щаблі» – зібрав документацію, склав іспит на знання законодавства по місцевому самоврядуванню. Коли вже пройшов конкурс, далі вже було організовано курси по навчанню нас, як спеціалістів – інспекторів з паркування. Спочатку ми проходили навчання в автошколі, їздили на стажування в Тернопіль, оскільки там вже давно функціонує такий відділ. А також проходили медичну підготовку і проходили по маршрутам, вивчали обстановку по місту. Нині вже прийшов час, коли ми готові до інспектування», – розповідає Вінниця.info інспектор з паркування Сергій Шевчук.

«Наша задача нині інформувати, в конфлікт не вступаємо. Ми проходили спеціальні навчання з психологом. Нас навчали бути спокійними, не входити у конфлікт. Також не реагувати на людей, які неадекватно поводяться, оскільки ми просто виконуємо свою роботу, намагаємося не нагнітати обстановку», – додає інспектор Едуард Росинський.

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото - фото 4

Надлі інспектори працюватимуть з планшетами. Раніше департамент енергетики, транспорту та зв`язку Вінницької міської ради оголосив тендер на закупівлю 8 одиниць персональних комп’ютерів та 6 штук планшетів. Також у них будуть свої боді-камери, які будуть працювати в режимі онлайн протягом всього чергування. Ця інформація буде передаватися на Ситуаційний центр.

Раніше редакція Вінниця.info також описувала, про функції відділу та як штрафуватимуть порушників.

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото - фото 5

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото - фото 6

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото - фото 7

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото - фото 8

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото - фото 9

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото - фото 10

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото - фото 11

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото - фото 12

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото - фото 13

Інспектори з паркування почали «рейд» у центрі Вінниці. Фото - фото 14

Вінниця.info