4 берез. 2020 15:23

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

243

0

Інтернат на Вінниччині, в якому психічно хворих тримали голими і під замком, реорганізують. Керівника звільнять

Інтернат на Вінниччині, в якому психічно хворих тримали голими і під замком, реорганізують. Керівника звільнять

Підготували проект рішення, яким передбачено реорганізувати Плисківський психоневрологічний інтернат


Інтернат на Вінниччині, в якому психічно хворих тримали голими і під замком, реорганізують. Керівника звільнять

У Вінницькій обласній раді до сесії підготували проект рішення, яким передбачено реорганізувати Плисківський психоневрологічний інтернат і зробити його філією Обласного пансіонату для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку. Також пансіонату передадуть в постійне користування землі та майно інтернату. Керівника, який тимчасово виконує обов’язки директора Плисківського інтернату попередять про вивільнення

Йдеться про реорганізацію інтернату, в якому виявили знущання над підопічними. Роздягнених чоловіків і жінок тримали під замком у приміщенні без доступу до води та санвузлів. Природні потреби підопічні справляли на підлогу та постіль. Зафіксували ці факти в результаті моніторингового візиту до інтернату комісії з числа керівництва департаменту соціальної і молодіжної політики Вінницької ОДА та представників громадських організацій, які захищають права людей з інвалідністю.

Поліція Вінниччини відкрила кримінальне провадження за фактом знущань над підопічними психоневрологічного інтернату. Правоохоронці розслідують справу за частиною 2 статті 146 ККУ (незаконне позбавлення волі).

«1.Реорганізувати Плисківський психоневрологічний інтернат (код ЄДРПОУ 03188151, місцезнаходження: вул. Броніцького,2, с. Плисків, Погребищенського району, Вінницької області, 22252) шляхом приєднання до комунальної установи «Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку».

2. Утворити комісію з реорганізації Плисківського психоневрологічного інтернату шляхом приєднання до комунальної установи «Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку» (далі - комісія з реорганізації) у складі, згідно з додатком 1.

3. Місцем роботи комісії з реорганізації визначити приміщення за адресою: вул. Броніцького,2, с. Плисків, Погребищенського району, Вінницької області, 22252.

4. Встановити строк заявлення кредиторами своїх вимог — два місяці з дня оприлюднення, згідно з чинним законодавством України, повідомлення про рішення щодо реорганізації шляхом приєднання Плисківського психоневрологічного інтернату.

5. Комісії з реорганізації здійснити всі організаційно-правові заходи щодо реорганізації шляхом приєднання Плисківського психоневрологічного інтернату до комунальної установи «Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку», в порядку встановленому чинним законодавством України.

6. Встановити, що в результаті реорганізації шляхом приєднання права та обов’язки, майно, земельні ділянки Плисківського психоневрологічного інтернату переходять до правонаступника комунальної установи «Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку». Закріпити майно за комунальною установою «Обласний пансіонат для осіб з інвалідністю та осіб похилого віку» на праві оперативного управління, а земельні ділянки (кадастровий номер 0523484200:05:001:0095, площа 1,1476 га, кадастровий номер 0523484200:05:001:0089, площа 0,8219 га розташовані за адресою: вул. Броніцького,2, с. Плисків, Погребищенського району, Вінницької області, 22252; кадастровий номер 0523484200:05:001:0090, площа 0,4052 га, розташовану за адресою: вул. Броніцького, 29, с. Плисків, Погребищенського району, Вінницької області, 22252) передати у постійне користування.

7. Комісії з реорганізації:

7.1. Повідомити про наступне вивільнення виконуючого обов’язки директора Плисківського психоневрологічного інтернату Тислюка Павла Вікторовича.

7.2. Повідомити у встановленому чинним законодавством України порядку працівників Плисківського психоневрологічного інтернату про реорганізацію юридичної особи. Забезпечити дотримання соціально-правових гарантій працівників інтернату у порядку та на умовах, визначених чинним законодавством України.

7.3. Провести інвентаризацію майна Плисківського психоневрологічного інтернату згідно з законодавством.

7.4. Здійснити усі розрахунки за зобов’язаннями Плисківського психоневрологічного інтернату в порядку встановленому законодавством.

7.5. Скласти передавальний акт та подати його на затвердження до Вінницької обласної Ради після закінчення строку пред’явлення кредиторами вимог у порядку встановленому законодавством.

7.6. Надати державному реєстратору усі документи передбачені Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» для проведення державної реєстрації реорганізації шляхом приєднання Плисківського психоневрологічного інтернату.

8. Заступнику директора Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації (Мельнику О.В.) здійснити організаційно-правові заходи щодо виконання статті 22 Закону України «Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності».

9. Департаменту соціальної та молодіжної політики обласної державної адміністрації (Мельник О.В.) передбачити кошти на проведення процедури реорганізації Плисківського психоневрологічного інтернату.

10. Внести зміни у додаток 2 до рішення 23 сесії обласної Ради З скликання від 12 жовтня 2001 року № 483 «Про управління об’єктами спільної власності територіальних громад області», а саме: 10.1. Вилучити з розділу «Установи соціального захисту населення» такий пункт:

«1. Плисківський психоневрологічний інтернат…», - зазначено в тексті проекту рішення.

Довідка.

Плисківський психоневрологічний інтернат був створений з метою забезпечення постійного місця проживання, гідного соціально-побутового обслуговування, належної медичної допомоги громадянам, які мають психоневрологічні захворювання, громадянам похилого віку та особам з інвалідністю, які потребують стороннього догляду і допомоги.

Його головними завданнями є:

  • забезпечення належних умов проживання для підопічних;
  • забезпечення високого рівня соціально-побутового обслуговування;
  • надання високопрофесійної медичної допомоги громадянам з психоневрологічними захворюваннями, громадянам похилого віку та особам з інвалідністю, які знаходяться на постійному проживанні у інтернаті.

Діяльність закладу поширюється на категорії населення:

  • люди з психоневрологічними захворюваннями, які досягли пенсійного віку;
  • особи з інвалідністю І і ІІ груп (психоневрологічні захворювання), які досягли вісімнадцятирічного віку

Вiнниця.info