10 серп. 2010 13:46

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

66

0

Іосафатова долина на Вінниччині зустріне хресний хід

Іосафатова долина на Вінниччині зустріне хресний хід

Хресний хід відбудеться 15 серпня з благословення архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона

 


Іосафатова долина на Вінниччині зустріне хресний хід

15 серпня відбудеться щорічний хресний хід на Іосафатову долину (долину Хрестів), що у Шаргородському районі Вінницької області.

Про це повідомляє Вінницька єпархія Української Православної Церкви Московського Патріархату.

З благословення архієпископа Вінницького і Могилів-Подільського Симеона у Вінницькій єпархії відбудеться хресний хід на Іосафатову долину (долину Хрестів), яка розташована поблизу с. Голинченці Шаргородського району. Хресний хід розпочнеться 15 серпня о 8.00 молебнем у парафіяльному храмі с. Голинчинці на честь святого великомученика Димитрія Солунського.

О 9.00 розпочнеться Божественна літургія на місці явлення у 1923 р. Божої Матері.

Хресний хід та літургію очолить архієпископ Вінницький і Могилів-Подільський Симеон.

Довідка.

Сказання про Іосафатову долину ведеться ще з 17 сторіччя. Колись на тому місті був ліс, з колодязем біля якого монахам явилась Божа Матір. І на цьому місці ченці заснували нову обитель, а окрузі дали назву Голинчені. Миряни стали там будувати будинки, і згодом утворилися чотири села по чотирьох сторонах світу. А в середині долини колодязь із цілющою джерельною водою. Біля нього постійно стали відбуватися молебні, а місце те прозвали Іосафатовою долиною (за аналогією зі знаменитою долиною під Єрусалимом - місцем прийдешнього Страшного суду).

Наступного разу відображення Божої Матері явилось пастуху у воді колодязя під час жнив в 1923 році, тоді пастух біля колодязя у жарку пору обливався цілющою водою. Він запитав «Матір Божа, що нам робити?», а вона відповіла: «Христа славте, хрести ставте!». Тоді біля колодязя був встановлений перший дубовий хрест.

І по сей день біля колодязя проводяться молебні, туди їдуть паломники попити цілющої води та вклонитися святому місцю.

 

ВИННИЦА.info

 


0
0