17 серп. 2020 14:01

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

187

0

Ірина Борзова: Держава виділила гроші на купівлю будинку для родини в Літині, яка виховує 10 дітей

Ірина Борзова: Держава виділила гроші на купівлю будинку для родини в Літині, яка виховує 10 дітей

В родині Верещаків виховують 10 дітей – п’ятеро своїх та п’ятеро прийомних


Ірина Борзова: Держава виділила гроші на купівлю будинку для родини в Літині, яка виховує 10 дітей

Вінницька обласна комісія погодила розподіл державної субвенції на будівництво, ремонт, чи придбання житла для дітей-сиріт. На Літинську ОТГ передбачена субвенція в сумі 3,273 млн гривень для придбання нового будинку родині, яка виховує 10 дітей. Про це Вінниця.info розповіла народний депутат Ірина Борзова.

Родина Верещаків створила дитячий будинок сімейного типу більше 5 років тому. У них було п’ятеро своїх дітей – чотири дівчинки і хлопчик. Потім вони взяли на виховання 12-річного Сашу, а пізніше ще чотирьох дівчат – рідних сестричок. Проте жили вони будинку, який родині виділила релігійна громада в селі Кулига Літинського району.

«Восени я пішла на прийом громадян до нашого народного депутата по 14 округу Ірини Борзової, яку ми обрали від президентської партії Слуга Народу. Найперше, я здивувалась, побачивши саму депутатку, а не помічника, бо попереднього нардепа ми в очі не бачили. Я просила Ірину Наумівну допомогти нам з житлом. Вона розповіла, що є державна програма для таких родин, як наша. Розказала мені всю логістику: які документи потрібно, до кого звернутись, фактично «за руку водила», бо я й не знала, що держава може купити нам будинок», - розповідає Вінниця.info Тетяна Верещак, мама 10 дітей.

Ірина Борзова: Держава виділила гроші на купівлю будинку для родини в Літині, яка виховує 10 дітей

За словами Тетяни, їх родині вкрай потрібне житло в Літині, бо з села до школи далеко добиратись, а діти ще й на гуртки ходять.

«З села до райцентру 7 кілометрів, потрібно їхати транспортом, рейсового автобуса немає. Діти до школи і назад добираються шкільним автобусом, а старші – попутками, якщо ламається наша «Таврія». Дітей возили в аквапарк двома «ходками», бо в «Таврію» всі не вміщаються», - каже Тетяна.

Ірина Борзова розповідає, що будинок, площею близько 260 кв. м для родини придбають в Літині, в 10-хвилинах ходьби від школи.

«Підтримка родин, які беруть на виховання сиріт та діток позбавлених батьківських прав, це надважливо. Вони дарують дітям своє тепло і турботу. Тетяна розповідала історію своїх прийомних дітей в інтернатах, і скажу чесно, навіть не хочеться уявляти, яким було б їх дитинство, якби не «нові» мама і тато. Тому, я як народний депутат буду робити все щоб в нашій країні не було сирітства. При формуванні бюджету на 2020 рік мені з колегами вдалось добитись виділення найбільшої за всі попередні роки суми субвенції для забезпечення житлом дітей-сиріт. Для Вінницької області на цей рік передбачено 38,246 млн. грн. Це на 700 тис. грн більше ніж у 2019 році», - розповіла Вінниця.info народний депутат Ірина Борзова (Слуга Народу).

Ірина Борзова: Держава виділила гроші на купівлю будинку для родини в Літині, яка виховує 10 дітей  - фото 2

Ірина Борзова: Держава виділила гроші на купівлю будинку для родини в Літині, яка виховує 10 дітей  - фото 3

Вінниця.info, фото - Тетяни Верещак та зі сторінки Ірини Борзової в «Фейсбук»