4 груд. 2020 14:26

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

102

0

Ірина Борзова: Громадяни та бізнес матимуть пільги і матеріальну підтримку на період карантину

Ірина Борзова: Громадяни та бізнес матимуть пільги і матеріальну підтримку на період карантину

Прийняли законопроекти, якими передбачено запровадження пільг для бізнесу, надання матеріальної допомоги громадянам на період запровадження карантинних обмежень


Ірина Борзова: Громадяни та бізнес матимуть пільги і матеріальну підтримку на період карантину

У Верховній Раді 4 листопада проголосували за три президентські законопроекти, якими передбачено запровадження пільг для бізнесу, надання матеріальної допомоги громадянам на період запровадження карантинних обмежень та визначено, що кошти на це будуть направлені із Фонду боротьби з коронавірусом.

Про це повідомила народна депутатка Ірина Борзова з фракції «Слуга Народу».

«Законопроєктом № 4430 передбачено, що громадяни та бізнес отримають податкові пільги, які допоможуть їм не накопичувати борги в разі посилення карантину. Це звільнення від сплати єдиного податку і ЄСВ платників першої групи і самозайнятих осіб. Також списання податкових боргів (до 3 060 гривень) або відтермінування їхнього погашення (до 6 800 гривень). Передбачено і звільнення громадян та підприємств від сплати податку на доходи», - розповіла Ірина Борзова.

Ще одним законопроєктом № 4429 передбачені виплати, завдяки яким бізнес зможе зберегти робочі місця .

«Буде 8 тисяч гривень допомоги ФОПам та найманим працівникам, які втратили зарплату чи частину доходу внаслідок карантинних обмежень. Щоб отримати допомогу, потрібно подати заяву в електронній формі на вебпорталі Держпослуг. 8 тисяч гривень допомоги для роботодавців на кожного працівника пропорційно скороченню робочого часу. Передбачена компенсація витрат на ЄСВ», - говорить народна депутатка з фракції «Слуга Народу».

Цим же законопроектом передбачено:

  • Продовження ліцензії на продаж алкоголю на період карантину та +3 місяці після його закінчення.
  • Період, коли людина отримує карантинну допомогу, включають до трудового стажу.
  • Продовження дії договорів оренди державного та комунального майна, дія яких завершується, на період карантину та +1 місяць з дня його закінчення.
  • Звільнення від орендної плати суб’єкти господарювання, діяльність яких була заборонена у цей період.

«Влада не просто пропонує план підтримки бізнесу і громадян, а й визначила джерела фінансування. Законопроєкт № 4431 прописує, що гроші із Фонду боротьби з коронавірусом розподілені на такі напрями: одноразова матеріальна допомога громадянам у разі повної заборони сфери їхньої діяльності внаслідок посилення карантину; одноразова матеріальна допомога бізнесу для збереження робочих місць; одноразова компенсація бізнесу для сплати ЄСВ за найманих працівників», - повідомила Ірина Борзова.