11 листоп. 2020 10:19

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

119

0

Ірина Борзова стала на сторону бізнесу та звернулась до Уряду, щоб не вводили карантин «вихідного дня»

Ірина Борзова стала на сторону бізнесу та звернулась до Уряду, щоб не вводили карантин «вихідного дня»

Ірина Борзова разом з 11 народними депутатами підписали звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо недопущення введення жорсткого карантину «вихідного дня»


Ірина Борзова стала на сторону бізнесу та звернулась до Уряду, щоб не вводили карантин «вихідного дня»

Сьогодні, 11 листопада Уряд планує розглянути ініціативу МОЗ про запровадження жорсткого карантину «вихідного дня», яким передбачено закриття розважальних і торгових центрів та обмеження роботи ресторанів до режиму «на виніс». Дозволять роботу виключно продуктових магазинів, аптек, транспорту, автомобільних заправок та ветеринарних аптеки. Міністр охорони здоров’я зазначає, що дія карантину з 00:00 суботи до 00:00 години понеділка дозволить розірвати ланцюг передачі захворювання на коронавірус.

Народна депутатка Ірина Борзова з фракції Слуга Народу переконана, що такі обмеження лише нашкодять бізнесу та матимуть сумнівний результат щодо зниження темпів поширення коронавірусу.

«Малий бізнес й так на колінах, а жорсткий карантин їх підіб’є, що зовсім можуть впасти. У нас вже був період, коли бізнес не працював. Після двох місяців «простою» досі оговтуються», - зазначено в дописі Ірини Борзової на сторінці в Facebook.

Ірина Борзова разом з 11 народними депутатами підписали звернення до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо недопущення введення жорсткого карантину «вихідного дня».

«Ми переконані, що такий карантин спричинить лише переорієнтацію споживачів на придбання необхідних товарів з вихідних на робочі дні. Це навпаки створить додаткові умови для збільшення контактів між людьми, наплив яких у торгівельні центри після робочих годин значно збільшиться. Адже людям елементарно потрібно буде все закупити на вихідні.

Крім того, цілком ймовірно очікувати, що більшість підприємств торгівлі, надання послуг, ресторанного бізнесу, розважальних закладів, закладів культури не зможуть побороти негативні економічні наслідки такого рішення, а відтак просто припинять свою діяльність.

Робота після 22-ї та до 7-ї години ресторанів, кафе, барів, закусочних, їдалень, кафетеріїв, буфетів тощо, фактично нічим не відрізняється від такої ж роботи в інші години доби. Навпаки, в нічні години відвідуваність вказаних закладів значно зменшується. Встановлене ж обмеження, крім спірної ефективності, призводить до виникнення корупціогенного чинника – можливого незаконного заохочення працівників контролюючих органів задля продовження незаконної роботи в заборонений час. Всі це вже бачили під час запровадження жорсткого карантину весною, коли одні працювали і заробляли, а інші закрились і досі відпрацьовують збитки», - зазначає нардеп.


В зверненні до Прем’єр-міністра народні обранці просять, щоб в Україні було масове і доступне тестування, а також більш ширше використовувати застосунок «Дій вдома», аби перервали ланцюг передачі захворювання на коронавірус.

«Щоб розірвати ланцюг передачі захворювання на коронавірус, Україні варто було б запроваджувати досвід тієї ж Південної Кореї, у якій створили застосунок, що відстежує ризик зараження коронавірусом (визначає, чи перебувала людина за останні два тижні поруч з людиною, в якої діагностували коронавірус) та запровадити тестування на коронавірус безкоштовним, доступним і масовим. Відповідно, ми пропонуємо розглянути можливість більш широкого використання застосунку «Дій вдома», розповсюдивши практику його використання не лише на осіб, які перетинають державний кордон України», - зазначає Ірина Борзова.