21 черв. 2022 14:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Політика
0

250

0

Ірина Борзова: Україна за крок до отримання статусу кандидата у члени ЄС, парламент прийняв важливі законопроекти

Ірина Борзова: Україна за крок до отримання статусу кандидата у члени ЄС, парламент прийняв важливі законопроекти

Український Парламент прийняв ряд важливих законодавчих актів, необхідних для євроінтеграції


Ірина Борзова: Україна за крок до отримання статусу кандидата у члени ЄС, парламент прийняв важливі законопроекти

23-24 червня відбудеться засідання Європейської ради, яка повинна ухвалити остаточне та офіційне рішення щодо надання Україні статусу держави-кандидата на вступ до ЄС. Рішення має бути підтримано всіма 27 країнами Євросоюзу одноголосно. Тому на цьому тижні український Парламент прийняв ряд важливих законодавчих актів, необхідних для євроінтеграції.

Про прийняті Верховною Радою законопроекти розповіла народний депутат, голова підкомітету державної молодіжної політики Ірина Борзова.

Ірина Борзова: Україна за крок до отримання статусу кандидата у члени ЄС, парламент прийняв важливі законопроекти

«Верховна Рада звернулась до держав-членів Європейського Союзу та інституцій Європейського Союзу щодо підтримки надання Україні статусу країни-кандидата на вступ до ЄС. За постанову 7471 проголосувало понад 300 депутатів. Віримо що це допоможе прийняти вірне рішення на саміті», - зазначила Ірина Борзова.

Верховна Рада ратифікувала конвенцію про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству, яка відома також як Стамбульська конвенція.

«Підписання конвенції передбачає криміналізувати психологічне насильство, переслідування, фізичне і сексуальне насильство, примусовий шлюб, примусові аборти… Фактично це зобов'язання захищати від насильства та різних форм дискримінації», - повідомила народний депутат.

Парламент ухвалив Антикорупційну стратегію до 2025 року (законопроект 4135).

«Антикорупційна стратегія, передбачає чотири розділи, перший з яких присвячений концепції формування антикорупційної політики в Україні. Решта розділів містять опис певних проблем й очікування стратегічних результатів, які слід досягти для їх вирішення. Пріоритетні сектори державного управління, що визначені стратегією: суд, прокуратура, поліція; державне регулювання економіки; державний та приватний сектори економіки; податки та митниця; будівництво, земля, інфраструктура; сектор оборони; охорона здоров’я та соціальний захист; система запобігання та протидії корупції», - повідомила Ірина Борзова.

Парламент підтримав важливий екологічний документ - закон «Про управління відходами» (законопроект 2207-1-д).

«Цей документ важливий не лише для підтримки євроінтеграції, а й для України. Він визначає нові підходи у сфері управління відходами. Це запобігання утворенню відходів, їх переробка і лише потім захоронення на безпечних полігонах. Закон посилює контроль за управлінням небезпечними відходами і закладає підґрунтя для створення інформаційної системи управління відходами», - пояснює голова Вінницької обласної організації політичної партії «Слуга Народу» Ірина Борзова.

«Україна стоїть на захисті європейських цінностей не зважаючи на те, що зараз триває повномасштабна війна росії проти України. Прийняті закони – це політичний сигнал до Європейського Союзу про готовність впроваджувати й надалі реформи в Україні та заклик підтримати прагнення України щодо визнання її європейської перспективи», - зазначила Ірина Борзова.