6 листоп. 2020 12:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

120

0

Іщенко розповів подробиці резонансної справи з «віджимання» бізнесу вінничан. Дії нотаріуса перевіряють

Іщенко розповів подробиці резонансної справи з «віджимання» бізнесу вінничан. Дії нотаріуса перевіряють

Бізнес потерпілого пов’язаний з переробкою соняшника


Іщенко розповів подробиці резонансної справи з «віджимання» бізнесу вінничан. Дії нотаріуса перевіряють

У Вінниці затримали злочинне угрупування, які залякуванням і погрожуванням «вибивали» у підприємця бізнес. Бізнес потерпілого пов’язаний з переробкою соняшника. Він сам звернувся до поліції та повідомив про тиск на себе та свою родину.

Затримали злочинців під час того, коли вони привезли підприємця і його доньку до нотаріуса, щоб переоформити право власності на підприємство.

Злочинці раніше притягувалися до відповідальності. Нині всі матеріали справи направили до суду, для обрання їм запобіжного заходу. Поліція з прокуратурою клопотатимуть щодо поміщення злочинців під арешт без права внесення застави.

Про це під час брифінгу 6 листопада повідомив начальник ГУ НП у Вінницькій області Іван Іщенко.

«Поліцейськими Вінниччини були затримані чотири чоловіки. Троє – члени стійкого злочинного угрупування, які намагалися шляхом залякування та погроз відібрати бізнес у підприємця, оцінений в 6 мільйонів гривень. Ще один – замовник. Вони шляхом погроз фізичного знищення потерпілому та залякування членів його родини, призвели його з донькою до нотаріуса. І коли переоформлювали всі документи, слідчими поліцейськими за оперативної підтримки спецпідрозділу КОРД були затримані чотири зловмисники.

Зловмисники раніше вже залякували цього потерпілого. Він не витримав тиску, звернувся до нас. Ми почали документування злочинної діяльності цих зловмисників. Вся їхня злочинна діяльність, і саме цей конкретний епізод – задокументовані. Вони затримані. Наразі поміщені до ізолятора тимчасового тримання. Тривають слідчі дії», – повідомив Іван Іщенко.

За словами Івана Іщенка, бізнес потерпілого пов’язаний з переробкою соняшника, оцінений в 6 мільйонів гривень.

Також під час затримання були вилучені три автомобіля – Honda, SsangYong та Infiniti – на яких пересували зловмисники.

За цією справою відкрито провадження за ч. 2 ст. 189 КК України – вимагання. Матеріали направлять до суду для обрання їм запобіжного заходу. Поліція з прокуратурою клопотатимуть щодо поміщення їх під арешт без права внесення застави. Проводяться інші процесуальні та слідчі дії.

«Зараз маємо оперативну інформацію, яку слідчі доопрацьовують, що зловмисники тривалий час саме такими методами (залякування – ред.) вибивали неіснуючі добри мешканців Вінниці та області.

За конкретно даний епізод зловмисникам загрожує до 7 років позбавлення волі. Але в поліції документують ще інші злочини», – каже Іщенко.

Зараз діям нотаріуса теж дається правова кваліфікація слідчими. Є інші нотаріуси, які були задіяні раніше в схемах.

«Ці зловмисники нічого не боялися, навіть не могли подумати, що можуть бути затримані поліцією, або що хтось може звернутися до поліції. Тому ми хочемо до всіх довести, що не треба цих зловмисників боятися. Треба йти до поліції. А ми вже все, що згідно законодавства України – зробимо, аби всі почували себе в безпеці.

Можна сказати, ми оголосили війну всій організованій злочинності, бандитизму на території Вінниччини і в нас достатньо сил та засобів, аби вони не відчували себе безкарними, а дійсно боялися вчиняти злочинні дії», – додав Іван Іщенко.


Іщенко розповів подробиці резонансної справи з «віджимання» бізнесу вінничан. Дії нотаріуса перевіряють

Іщенко розповів подробиці резонансної справи з «віджимання» бізнесу вінничан. Дії нотаріуса перевіряють - фото 2

Іщенко розповів подробиці резонансної справи з «віджимання» бізнесу вінничан. Дії нотаріуса перевіряють - фото 3

Іщенко розповів подробиці резонансної справи з «віджимання» бізнесу вінничан. Дії нотаріуса перевіряють - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото затримання з сайту поліції