17 жовт. 2019 09:28

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Економіка
0

64

0

Італійські підприємці планують співпрацювати з Вінницею у сфері енергоефективності

Італійські підприємці планують співпрацювати з Вінницею у сфері енергоефективності

16 жовтня у Вінницькій міській раді відбулась зустріч з представниками Палати торгівлі та промисловості Італія–Україна. Йшлось про можливості співпраці з італійськими компаніями, потенційні шляхи розвитку співробітництва у сфері енергоефективності.


Італійські підприємці планують співпрацювати з Вінницею у сфері енергоефективності

16 жовтня у Вінницькій міській раді відбулась зустріч з представниками Палати торгівлі та промисловості Італія–Україна. Йшлось про можливості співпраці з італійськими компаніями, потенційні шляхи розвитку співробітництва у сфері енергоефективності.

Про це повідомляють на сайті Вінницької міської ради.

22 травня 2019 року було підписано Меморандум про взаєморозуміння та співробітництво між Вінницькою міською радою та Палатою торгівлі та промисловості Італія-Україна. Торгова промислова палата надає гарантії на відносини між українськими та італійськими підприємствами, які є сигналом для розвитку взаємного бізнесу.

У рамках наявної співпраці, представник департаменту економіки і інвестицій у вересні 2019 року відвідав державний семінар та міжнародну виставку-ярмарку «Де пульсують ідеї», що відбувались в італійських містах Барі та Таранто. Під час візиту відбулись зустрічі з представниками італійських підприємств та представниками владних структур, на яких італійській стороні була запропонована співпраця з містом Вінниця та надані промоційні матеріали про місто, індустріальні парки та Інноваційно-технологічний парк «Кристал».

Тепер відбулась зустріч з представниками Палати торгівлі та промисловості Італія–Україна. Італійські підприємці зацікавились можливістю співпраці в реалізації проектів по конкретних напрямках діяльності своїх компаній. Однією із цілей приїзду італійської делегації є бажання досконало вивчити варіанти співпраці та технічні деталі.

У міській раді делегацію привітали голова ОДА Владислав Скальський та директор департаменту економіки та інвестицій міської ради Віталій Погосян. «У травні ми підписали меморандум по співробітництву і я очікую, що після вашого візиту з’явиться багато можливих варіантів співпраці, – зазначив Владислав Скальський. – Вінниця, ще починаючи з 2006 року, почала свій розвиток як європейське українське місто. У співпраці з потужними європейськими консультантами була створена стратегія збалансованого розвитку міста, яка стала основою для формулювання в подальшому міських програм розвитку. Ці зусилля були помічені Європейським союзом і Вінниця стала досить популярним містом для організації співпраці з такими країнами як Швейцарія, Німеччина, Китай. Годинами можна перелічувати, що було зроблено у рамках наших міжнародних проектів співпраці. Але ми завжди намагаємось дивитися в майбутнє.

Якщо говорити про окремі галузі, які є цікавими для тих компаній, представники яких сьогодні тут, потрібно зазначити, що Вінниця у 2015 році була першим містом з пострадянського простору, яке отримувала Європейську енергетичну відзнаку. В цьому році ми підтвердили свій статус, значно покращивши результат аудиту. Тому, звичайно, основна компетенція – це енергоефективність і енергозбереження.І навіть не зважаючи на те, що було дуже багато було зроблено, перед нами ще дуже великий обсяг роботи.Зараз викликом для нас усіх є питання зміни клімату. І зараз ми починаємо думати про створення плану адаптації до зміни клімату. Планета вже змінилася і ми повинні вже працювати таким чином, щоб бути готовими до подальших змін. Це питання і підвищення безпеки нашого населення, і забезпечення енергетичної незалежності нашої держави, і питання прийдешніх поколінь. Тож, у нас багато спільних інтересів, ми готові вчитися і співпрацювати».

Італійські підприємці планують співпрацювати з Вінницею у сфері енергоефективності

Президент ПТП Італія-Україна Ріккардо Ферретті, подякував за можливість зустрітись у Вінниці.

«Саме завдяки таким зустрічам ми зможемо продовжувати рухатися вперед та розвивати вже підписаний нами меморандум. Хочу зазначити, що ми дуже серйозно поставилися до питання, які саме фірми представити сьогодні у вашій адміністрації, адже фактор енергозбереження та сталого енергетичного розвитку на даний момент є дуже важливим для всіх. Саме тому діловий світ на даний час має слідувати саме цим напрямкам. Підсумовуючи це, сьогодні ми представляємо підприємства, які займаються саме енергоефективністю та енергозбереження. Також ми маємо представників фірм, які займаються у сфері інновацій у будівництві», – каже Ріккардо Ферретті.

На зустрічі були представники таких компаній Anastasi Consulting, ECOSAN Italia, Epicasrl. Підприємство ECOSAN Italia S.R.L надає послуги з визначення рівня забруднення, очищення води, виявлення аварійних ділянок та їхній експрес-ремонт, інший моніторинг водопровідних та каналізаційних труб для промислових, державних та приватних замовників. Підприємство використовує новітні технології, їх послуги сертифіковані за міжнародними стандартами. Профіль підприємства Anastasi Consulting S.R.L – надання консалтингових послуг в сфері енергоефективності та енергозбереження. Epica S.R.L (Cambielli Edilfriuli) є найбільшою національною групою в сфері торгівлі сантехнічною та опалювальною продукцією.

Вінниця.info, фото зі сторінки ВМР