17 лип. 2022 16:45

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Здоров‎’‎я
0

125

0

Ізраїль та Чехія готові допомогти з лікуванням поранених внаслідок теракту у Вінниці

Ізраїль та Чехія готові допомогти з лікуванням поранених внаслідок теракту у Вінниці

До нас звернулися друзі з Посольства України в Ізраїлі щодо подальшої допомоги з протезуванням, госпіталі Чехії готові за потреби прийняти поранених


Ізраїль та Чехія готові допомогти з лікуванням поранених внаслідок теракту у Вінниці

Ізраїль та Чехія готові допомогти з лікуванням та протезуванням поранених внаслідок ракетного обстрілу Вінниці, що стався 14 липня.

Про це Вінницький міський голова Сергій Моргунов заявив в ефірі Espreso.TV, повідомляє пресслужба Вінницької міської ради.

Так, міський голова зазначив, що постраждалим, які знаходяться у медичних закладах, допомога надається в повному обсязі, а за їхнім станом постійно слідкують медики.

«Зараз всі зусилля спрямовані на допомогу 67 постраждалим, у тому числі дітям, які перебувають у лікарнях. 14 людей - у важкому стані, 4 - у критичному», - розповів Сергій Моргунов.

Трагедія внаслідок терористичного удару по Вінниці не змогла залишити осторонь інші українські міста та іноземні країни. Вінницький міський голова розповів, що допомогу пропонують звідусіль.

«До нас звернулися друзі з Посольства України в Ізраїлі щодо подальшої допомоги з протезуванням, госпіталі Чехії готові за потреби прийняти поранених. Було багато дзвінків від моїх колег з інших міст України: Києва, Львова, Дніпра, Тернополя, Хмельницького та багатьох інших. Дякую всім за підтримку! - розповів Сергій Моргунов та додав - Тільки у єдності ми переможемо росію - державу-терориста».

Ізраїль та Чехія готові допомогти з лікуванням поранених внаслідок теракту у Вінниці

Наразі, лікарі продовжують боротися за життя кожного, хто отримав травми та опіки внаслідок ракетного обстрілу. У Вінниці провели виїзний консиліум фахівці НАМН України з: інституту хірургії та трансплантології ім. О. Шалімова, інституту нейрохірургії ім. Ромоданова та інституту отоларингології ім. проф. О.С. Коломійченка.

Нагадаємо, 14 липня близько 11.00 години рашисти завдали ракетного удару по Вінниці. Обстріляли густонаселений район. Російські окупаційні війська завдали ударів крилатими ракетами «Калібр» з підводного човна з акваторії Чорного моря.

За фактом ракетного обстрілу Вінниці відкрито кримінальне провадження та розпочато досудове розслідування.

Станом на 16.07.22 стало відомо, що кількість загиблих збільшилась до 24 осіб. 17 липня стало відомо, що всі тіла загиблих внаслідок ракетного удару по Вінниці ідентифікували.

17 липня до опікового центру Львову доправили гелікоптерами двох пацієнтів, які постраждали від ракетного удару.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото ВМР