9 жовт. 2020 17:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

253

0

Кабмін декомунізував Центральний парк Вінниці

Кабмін декомунізував Центральний парк Вінниці

Парк імені Горького став парком імені Миколи Леонтовича


Кабмін декомунізував Центральний парк Вінниці

На засіданні Уряду 9 жовтня прийнято рішення про перейменування територій та об’єктів природно-заповідного фонду на виконання законів України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки та «Про географічні назви». У Вінницькій області назву змінять трьом паркам і лісовому заказнику. Серед них – центральний парк культури і відпочинку, який тепер носитиме назву імені Леонтовича.

Про рішення Кабміну повідомив народний депутат Василь Мокан.

Буде перейменовано.

Парк-пам'ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Парк ім.50-річчя Жовтня» на «Парк ім. Н.Я. Гольденберга» (розташований в місті Хмільник у медичному центрі реабілітації залізничників).

Кабмін декомунізував Центральний парк Вінниці

Парк-пам'ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Парк ім. Леніна» на «Парк ім. І.Гегельського» (розташований в Хмільнику на території військового санаторію по вулиці 1 травня).

Кабмін декомунізував Центральний парк Вінниці  - фото 2

Парк-пам'ятку садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення «Центральний парк культури і відпочинку ім. Горького» на «Центральний парк ім. М. Леонтовича» (розташований в центрі Вінниці).

Кабмін декомунізував Центральний парк Вінниці  - фото 3

Лісовий заказник загальнодержавного значення «Марксова дубина» на «Брацлавська дубина» (розташований в Немирівському районі між річками Південний Буг та його правою притокою — Шпиківкою).

Кабмін декомунізував Центральний парк Вінниці  - фото 4

Новини в зручному форматі в нашому Телеграм-каналі - https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, фото – рятувальників