27 серп. 2010 17:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

26

0

Кабмін повертає медогляди у школах

Кабмін повертає медогляди у школах

"Починаючи з другого півріччя навчального року ми цю норму повернемо повністю на всю середню школу" - Табачник


Кабмін повертає медогляди у школах

Уряд планує відновити впродовж вересня-грудня обов'язковість медичних оглядів у початкових класах шкіл.

Про це заявив міністр освіти та науки Дмитро Табачник на прес-конференції після завершення розширеного засідання уряду з питань освіти.

"Попередній уряд скасував обов'язковий медичний огляд школярів у середніх навчальних закладах і переніс це в поліклініки. Далі виникли шалені черги, незадоволення батьків", - зазначив він.

"На сьогоднішньому засіданні Кабміну ухвалено постанову про повернення обов'язкових медичних оглядів дітей до середніх навчальних закладів", - сказав Табачник.

Водночас міністр зазначив, що до початку нового навчального року неможливо одночасно перенести з поліклінік у школи проведення медичних оглядів у школах учнів усіх класів.

"Ми разом з Міністерством охорони здоров'я пропонували зробити це тільки для учнів початкової школи, починаючи від першого і завершуючи п'ятим класом. Починаючи з другого півріччя навчального року ми цю норму повернемо повністю на всю середню школу", - пояснив він.

Табачник переконаний, що попередній уряд, скасувавши норму про обов'язковість медичних оглядів, продемонстрував популізм: "Я не знаю, чому попередній уряд це скасував, вважаю, що це рішення було неправильним, популістським і непродуманим".

 

УНІАН


0
0