18 черв. 2019 10:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

306

0

Калетнік і його людина зареєструвались кандидатами в нардепи на округах Вінницької області

Калетнік і його людина зареєструвались кандидатами в нардепи на округах Вінницької області

В округах на Вінниччині зареєстровано п’ять кандидатів, серед яких Григорій Калетнік та директорка бібліотеки ВНАУ Світлана Лутковська


Калетнік і його людина зареєструвались кандидатами в нардепи на округах Вінницької області

17 червня ЦВК зареєструвала 97 кандидатів у народні депутати України, які балотуються у порядку самовисування. В округах на Вінниччині зареєстровано п’ять кандидатів, серед яких Григорій Калетнік та директорка бібліотеки ВНАУ Світлана Лутковська.

70-річний Григорій Калетнік йде, як самовисуванець по своєму «рідному» округу - №18 (центр – м. Іллінці, Іллінецький, Липовецький, Немирівський, Оратівський, Погребищенський райони). На виборах в 2012 році він теж йшов по 18 округу, був в депутатській групі «Партія Регіонів». Після Революції Гідності в 2013 році, пішов у ВНАУ. Так як за Законом Про очищення влади Григорій Миколайович не міг обіймати посаду ректора, він ввів посаду Президент університету. За декларацією Григорія Калетніка в НАЗК, в нього з нерухомості лише окрема ділянка і будинок в с. Велика Кісниця. Разом з тим, Г. Калетнік є власником 4 агропідприємств та співвласником 3-х підприємств, з яких отримує мільйонні дивіденди.

Калетнік і його людина зареєструвались кандидатами в нардепи на округах Вінницької області

Світлана Лутковська, зареєструвалась кандидаткою в депутати в ОВО №14. Жінка працює директоркою бібліотеки ВНАУ. Разом з Григорієм Миколайовичем були членами журі на університетському святі краси весною 2019 року. В декларації Світлана Лутковська вказала, що має Range Rover Sport 2016 року випуску, вартість якого на момент придбання склала 2,514 мільйонів гривень.

Калетнік і його людина зареєструвались кандидатами в нардепи на округах Вінницької області - фото 2

14 червня Світлана повідомляла що зареєструвалась кандидатом у народні депутати України по 14 виборчому округу

«Я балотуюсь у народні депутати, бо щиро бажаю змін для моєї країни! Протягом лютого-березня ми з Вами боролися за справедливість, за краще майбутнє дітей і внуків. Наша з вами праця дала гарні результати - ми здолали брехливу, корумповану владу!!!..», - писала вона на своїй сторінці в «Фейсбук».

Світлана Лутковська йде на вибори, як самовисуванка, а не від «Слуги Народу». Від партії Зеленського в ОВО №14 піде відома громадська діячка Ірина Борзова.

Окрім того, 17 червня ЦВК зареєструвала кандидатами в народні депутати в ОВО №16 (центр м. Ямпіль) Геннадія Вацака – депутата Вінницької облради, власника ДТ «Вацак», та С. І. Маринюка. На 14 ОВО зареєструвалась Наталя Сімакова – помічник депутата від «Народного Фронту».

Нагадаємо, станом на 18 червня, у Вінницькій області зареєстровано 14 кандидатів-самовисуванців. В ОВО № 12 (частина м. Вінниці і Вінницького району) - зареєстровано Донця В.Г. В ОВО № 13 (центр Калинівка,) – Юрчишина П.В. В ОВО № 18 - Михайленка П.М. На 14 окрузі (м. Жмеринка, Барський, Жмеринський, Літинський, Тиврівський райони) зареєстрували Миколу Дикого.На 11 ОВО (частина Вінниці і Вінницького району)– віце-прем’єр-міністрВолодимир Кістіон, на 16 ОВО (центр в м. Ямпіль) – Віталій Клопотовський, на 13 ОВО з центром м. Калинівка, зареєстрований заступник директора і «Санаторію Поділля» Олександр Реп’ях.

Вiнниця.info, фото – з сторінки Світлани Лутковської та з відкритих джерел в мережі Інтернет