28 груд. 2016 12:44

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

197

0

Калейдоскоп подій, відкриттів та потрясінь 2015-го. ТОП-10 подій року на Вінниччині

Калейдоскоп подій, відкриттів та потрясінь 2015-го. ТОП-10 подій року на Вінниччині

 Калейдоскоп подій, відкриттів та потрясінь 2015-го. ТОП-10 подій року 


Калейдоскоп подій, відкриттів та потрясінь 2015-го. ТОП-10 подій року на Вінниччині

 2015 рік був насичений і відкриттями, і трагічними подіями. Вінничани слідкували за своїми земляками, які ставали зірками, пройшовши телешоу, співчували втратам, обговорювали владні зміни, а на осінь поринули у виборчі перипетії, які визначили переможців та аутсайдерів. Відкриттям року стала подія – у Вінниці ставлять на виробництво електротранспорт. Фото реконструйованого Вінницькою транспортною компанією трамвай стає темою дискусії в соцмережах: львів’яни пишуть що їх трамваї кращі, а вінничани в коментах радіють новинці. Згодом «трамвай майбутнього» отримав назву бренду - Vin Way (Вінницький шлях).

Події

Вбивці київських міліціонерів приїхали до столиці з Вінниці для вчинення терактів.

Неабиякий суспільний резонанс викликала перестрілка в травні у Києві на АЗС, під час якої двоє загинули правоохоронців, троє отримали поранення. Співучасниками злочину виявились молоді вінничани, яких підозрювали в організації терактів на травневі свята. Серед затриманих Віта Заверуха, згодом журналісти ще довго висували власні гіпотези, чи могла молода дівчина стати учасницею страшного злочину, і чи не варто її звільнити від покарання.

На Вінниччині лікар вбив ножем іншого лікаря прямо у відділенні лікарні

Жахлива трагедія, яка сколихнула область. В липні у Калинівській центральній районній лікарні 62-річний лікар-анестезіолог ножем зарізав свого 44-річного колегу. В листопаді 62-річного анестезіолога засуджено до 14 років позбавлення волі. Як з’ясувалось, причина жорстокого вбивства - неприязні відносини, пов’язані з роботою.

Місто

Вінниці презентували «трамвай майбутнього» (3 вересня)

Трамвай працівники Вінницької транспортної компанії створили на базі старого чеського вагону КТ-4SU. Транспортна компанія змінила дизайн вагону, обладнала його системою керування чеської компанії Cegeleс. Дане обладнання допомагає зекономити 40% електроенергії. Вагон обладнано 7 відеокамерами, системою кондиціонування, світлодіодним освітленням та Wi-Fi.

Калейдоскоп подій, відкриттів та потрясінь 2015-го. ТОП-10 подій року на Вінниччині

Суспільство

На Вінниччині розкинулася блакитна лагуна - озеро із кришталевою водою

Відкриттям року для міських жителів стало озеро в селі Черепашинці: кришталево чиста вода кольору неба, мальовнича природа і свіже повітря. Після публікації фото на сайті ВИННИЦА.info, до озера потягнулись тисячі туристів, місцеві жителі навіть хотіли перекривати дорогу.

Калейдоскоп подій, відкриттів та потрясінь 2015-го. ТОП-10 подій року на Вінниччині - фото 2

Вінничанка, яка потрапила в десятку красунь світу, вийшла заміж за свого «покровителя»

Заміжжя Ольги Стороженко викликало інтерес суспільства, адже дівчина увійшла в десятку красунь на конкурсі «Міс Всесвіт 2013», а її наречений Сергій Панадій був її «меценатом».

 

Калейдоскоп подій, відкриттів та потрясінь 2015-го. ТОП-10 подій року на Вінниччині - фото 3

Графік роботи Вінницького фонтану "Roshen" у 2015 році

Річковий фонтан «Roshen» став одним з символів міста Вінниці та вже занесений до туристичних путівників по Україні. Тому не лише вінничани, а й тисячі туристів цікавились графіком роботи фонтану.

Калейдоскоп подій, відкриттів та потрясінь 2015-го. ТОП-10 подій року на Вінниччині - фото 4

Влада

Як у Вінниці зустрічали Президента

28 лютого, відбувся перший офіційний візит Петра Порошенка на посаді Президента на Вінниччину. Городяни говорили, що Петро Олексійович вжив забагато заходів безпеки, «злі язики» вели мову про те, що до Порошенко не пускають людей. Хоча насправді було все з точністю до навпаки, хоча заходи безпеки були серйозні, кортежа з десятка автівок як у Януковича у Вінниці в лютому ніхто не бачив.

Калейдоскоп подій, відкриттів та потрясінь 2015-го. ТОП-10 подій року на Вінниччині - фото 5

Політика

Попередні результати виборів: які партії проходять до Вінницької облради і міськради (26 жовтня)

На другий день виборів, 26 жовтня вінничани дізнались попередні результати свого волевиявлення. Офіційні результати від попередніх фактично не відрізнялись. Сюрпризом стало проходження партії «Опозиційний блок» до Вінницької міськради і облради.

Калейдоскоп подій, відкриттів та потрясінь 2015-го. ТОП-10 подій року на Вінниччині - фото 6

Економіка

Вінницю поділили на 4 зони, затвердили податки на «комерційну» нерухомість і визначили пільговиків

Вперше введено місцевий податок. 10 лютого Вінницька міська рада затвердила зональну схему м. Вінниці для встановлення ставок податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки,для об’єктів нежитлової нерухомості. Ставка податку на нерухомість залежить від місця розміщення комерційної нерухомості. Звичайно, що потім затверджувались підприємства, яким встановлено пільгове оподаткування.

Калейдоскоп подій, відкриттів та потрясінь 2015-го. ТОП-10 подій року на Вінниччині - фото 7

Втрати

Додому назавжди. Сотні вінничан навколішках зустріли «кіборгів», які загинули біля Донецького аеропорту

В неоголошеній війні продовжують гинути вінничани. 1 квітня на Майдані Небесної Сотні вінничани прийшли зустріти тіла бійців 95ї бригади, які загинули 20 січня біля Донецького аеропорту.

Калейдоскоп подій, відкриттів та потрясінь 2015-го. ТОП-10 подій року на Вінниччині - фото 8

ВИННИЦА.info