23 лют. 2018 11:15

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Події
0

104

0

Калинівський військовий арсенал обладнають відео-наглядом та сучасною сигналізацією

Калинівський військовий арсенал обладнають відео-наглядом та сучасною сигналізацією

Ліквідаційні роботи очищена від вибухонебезпечних предметів триватимуть орієнтовно до кінця березня


Калинівський військовий арсенал обладнають відео-наглядом та сучасною сигналізацією

На сьогоднішній день територія складів Калинівського військового арсеналу боєприпасів майже на 80 відсотків очищена від вибухонебезпечних предметів. Роботи щодо їх ліквідації триватимуть орієнтовно до кінця березня. Розмінування ділянок поза межами арсеналу виконувалося силами ДСНС України і було завершене ще восени.

«Із таненням снігу розпочнеться другий – завершальний - етап з розмінування нашої території, який плануємо закінчити до середини літа», - розповів «Народній армії» командир частини підполковник Микола Батюк.

Одночасно з утилізацією боєприпасів розпочато реконструкцію самого арсеналу.

«Передусім здійснюється повна заміна огорожі периметра. Також уже встановлено засоби відеоспостереження. Невдовзі на території арсеналу буде змонтовано складну багаторівневу систему технічних засобів охорони. Із закінченням холодів розпочнеться реконструкція пожежного депо, а після повного розмінування складської території — будівництво дороги з твердим покриттям та обладнання самих сховищ. Скажімо, якщо до цього частину боєприпасів зберігали просто неба й у штабелях, то після завершення робіт усі засоби ураження буде розміщено в закритих приміщеннях заглибленого типу і на піддонах», - командир частини підполковник Микола Батюк.

Усі місця зберігання боєприпасів обладнають сучасною сигналізацією, зокрема й автоматичною протипожежною. Водночас арсенал отримає новітню систему раннього виявлення та попередження, а також засоби протидії БпЛА. Усю інформацію з відеокамер та датчиків виводитимуть на пульт керування, організований у захищеній споруді.

Для посилення можливостей частини у запобіганні виникненню надзвичайних ситуацій збільшено штат пожежного підрозділу та передбачено додаткову кількість спецтехніки, яку, до речі, вогнеборці вже отримали й освоюют З початку 2018 року арсенал забезпечено трьома новими пожежними машинами.

«Раніше в нас були пожежні машини на базі автомобіля ЗіЛ-131 з цистерною ємністю 1,5 тонни, то нові МАЗи вміщують по 5,5 тонни. Крім того, ми очікуємо доповнення до штату, яким буде передбачено введення кількох одиниць пожежних танків на базі Т-72 із цистерною в 20 тонн розробки Львівського бронетанкового заводу. Одна із таких пожежних машин була залучена до гасіння недавнього загоряння й досить непогано себе зарекомендувала. І це ще не все. Окрім пожежної техніки, ми отримали п’ять нових автомобілів МАЗ для перевезення особового складу, виготовлених на черкаському підприємстві «Богдан» та три автомобілі КАМАЗ, які пройшли капітальний ремонт (для транспортування боєприпасів). Сподіваємося, що до кінця року частина буде доукомплектована ще трьома автомобілями, передбаченими штатом», - зазначив заступник командира частини — головний інженер підполковник Микола Гресєв.

Вінниця.info