19 трав. 2016 16:13

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

159

0

Калинівці не дали статусу міста обласного значення. Хто з нардепів Вінниччини не підтримав об’єднану громаду

Калинівці не дали статусу міста обласного значення. Хто з нардепів Вінниччини не підтримав об’єднану громаду

 Депутати провалили голосування за надання Калинівці статусу міста обласного значення 


Калинівці не дали статусу міста обласного значення. Хто з нардепів Вінниччини не підтримав об’єднану громаду

19 травня у Верховній раді провалили голосування Постанови про віднесення міста Калинівка Калинівського району Вінницької області до категорії міст обласного значення. Серед депутатів, які не дали свої голоси на підтримку об’єднаної громади і нардепи з Вінниччини.

Це видно з таблиці поіменного голосування за проект закону № 4354, який оприлюднено на сайті Верховної ради.

«Місто Калинівка – місто районного значення, адміністративний центр Калинівського району, що розташоване на північній частині Вінницької області на відстані 26 км від міста Вінниця. На сьогоднішній день в місті проживає понад 19000 мешканців.

Відповідно до Закону України «Про добровільне об'єднання територіальних громад» Калинівська міська та Дружелюбівська сільська ради рішеннями від 25 серпня 2015 року об'єдналися в Калинівську міську територіальну громаду з адміністративним центром у місті Калинівка, включивши до її складу села Дружелюбівка, Прилуцьке, Рівнинне, селище Калинівка Друга…

Комітет вважає, що віднесення міста Калинівка до категорії міст обласного значення сприятиме збільшенню надходження до міського бюджету, значно покращиться інвестиційний клімат, що в свою чергу сприятиме розширенню діючих та будівництву нових потужностей в харчовій та переробній промисловості», - йдеться в пояснювальній записці до законопроекту.

Але депутати не підтримали дане рішення. І якщо негативне голосування щодо підтримки громад, які роблять перші кроки до децентралізації «Опозиційним блоком» можна пояснити, бо вони не підтримують владу, то позиція депутатів провладної партії є незрозумілою.

Як проголосували нардепи з Вінницької області за надання Калинівці статусу міста обласного значення.

При голосування законопроекту за основу і вцілому, голоси розподілились наступним чином:

У фракції «Блок Петра Порошенка» «ЗА» проект закону № 4354 голосували Олександр Домбровський, Григорій Заболотний, Сергій Кудлаєнко, Юрій Македон, Іван Мельничук, Іван Спориш, Геннадій Ткачук, Петро Юрчишин, Микола Кучер. Руслан Демчак – «УТРИМАВСЯ».

Дмитро Сторожук з «Народного фронту» - «ЗА», Андрій Тетерук – «Відсутній».

Сергій Мельничук з «Волі народу» - «ЗА».

Коли голосування не пройшло, виставили на голосування проект рішення Про повернення на доопрацювання суб'єкту права законодавчої ініціативи проекту Постанови про віднесення міста Калинівка Калинівського району Вінницької області до категорії міст обласного значення (№4354).

У фракції «Блок Петра Порошенка» «ЗА» голосували Олександр Домбровський, Григорій Заболотний, Сергій Кудлаєнко, Юрій Македон, Іван Мельничук, Іван Спориш. Руслан Демчак – «УТРИМАВСЯ», Геннадій Ткачук, Петро Юрчишин та Микола Кучер – «Не голосували».

Дмитро Сторожук з «Народного фронту» - «ЗА», Андрій Тетерук – «Відсутній».

Сергій Мельничук з «Волі народу» - «ЗА».

В результаті, Калинівка втратила шанс стати містом обласного значення. Аналогічний законопроект потрібно реєструвати по новому.

ВИННИЦА.info