19 січ. 2011 16:18

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Культура
0

71

0

Камерний оркестр «Арката» Вінницької обласної філармонії став академічним

Камерний оркестр «Арката» Вінницької обласної філармонії став академічним

За творчі здобутки колективу, високий професійний рівень, вагомий внесок у розвиток національного музичного мистецтва, надано статус академічного творчому колективу камерного оркестру «Арката» Вінницької обласної філармонії


Камерний оркестр «Арката» Вінницької обласної філармонії став академічним

Камерному оркестру «Арката» Вінницької обласної філармонії присвоєно статус академічний.

Про це повідомляє Вінницька обласна філармонія.

За результатами засідання Експертної ради Міністерства культури і туризму України статус академічного надано чотирьом творчим колективам України в галузі музичного мистецтва, в тому числі і камерному оркестру «Арката» Вінницької обласної філармонії.

«… за творчі здобутки колективу, високий професійний рівень, вагомий внесок у розвиток національного музичного мистецтва, надано статус академічного творчому колективу камерного оркестру «Арката» Вінницької обласної філармонії».

Довідка.

Вінницький камерний оркестр «Арката» засновано 1993 року.

«Арката» - учасник таких міжнародних фестивалів, як «Магутны Божа» (Могильов, Бєларусь), Пам’яті С. Ріхтера (Житомир, Україна), Лєжайськ, Радом-Оронсько (Польща) тощо.

За ініціативою оркестру проведено два фестивалі камерної музики у м.Вінниці «Бах і його епоха» (1995 р.) та «Амадеус» (1996 р.).

У репертуарі оркестру понад 300 творів великої та малої форми барокових, класичних, романтичних та сучасних композиторів, як зарубіжних, так і вітчизняних.

Незмінним художнім керівником оркестру та його диригентом є заслужений діяч мистецтв України Георгій Курков.

ВИННИЦА.info

 


0
0