24 листоп. 2015 13:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Афіша Вінниці
0

61

0

Капелан, що служить в зоні АТО, презентує у Вінниці власну книгу

Капелан, що служить в зоні АТО, презентує у Вінниці власну книгу

 Презентація книжки військового капелана Андрія Зелінського «Соняхи» у Вінниці


Капелан, що служить в зоні АТО, презентує у Вінниці власну книгу

 1 грудня у вінничан буде чудова нагода познайомитися та поспілкуватися з військовим капеланом Андрієм Зелінським. Отець Андрій здійснює своє служіння в зоні АТО, стоїть пліч-о-пліч із тими, хто захищає нас. Про це він і написав книжку «Соняхи. Духовність на час війни», яка є книжкою історій, вдячності і пам’яті. Про вміння пам’ятати, бачити, співпереживати і любити говоритимемо у Вінниці в Будинку офіцерів (пл. Перемоги, 1).

Андрій Зелінський розповість не лише про саму книгу, а, перш за все, про людей, яким вона присвячена. Модеруватиме зустріч Марина Тепленко. Окрім розмови, відбудеться показ документального фільму «Капелани», одним із героїв якого є отець Андрій. Початок – о 18:00. Вхід вільний. Також отримати автограф Андрія Зелінського можна буде у книгарні «Є» (Вул. Соборна, 89), де з 16:00 до 16:30 триватиме його автограф-сесія.

«Соняхи. Духовність на час війни» - книжка, написана військовим капеланом, який постійно здійснює своє служіння в зоні АТО, стоїть пліч-о-пліч із тими, про кого пише, підтримує їх і проводжає в останню путь. Вона – про друзів і для друзів, а тому написана з любов’ю та щирою вдячністю. Тут зібрані тексти про глибоке і про глибоко людське, про духовний вимір людського досвіду війни та про справжню любов, здатну перемінити людину на сонце, а наш спільний біль – на радість спільної надії. Адже хлопці, про яких ідеться, – молоді офіцери Збройних Сил України, – втілення відданої та жертовної служби своєму народу, щирої, щедрої та до кінця вірної любові. Відтак книжка водночас є даниною світлій пам’яті тим, хто в час, коли Україну огорнула непроглядна темрява, соняхами запалали на полях української журби. Книжку видало «Видавництво Старого Лева».

Капелан, що служить в зоні АТО, презентує у Вінниці власну книгу

«Ця збірка є також скромною даниною пам’яті – надзвичайно щирою і дуже відвертою – усім, хто пройшов крізь моє життя і назавжди залишився сторожем вічності на якомусь із полів українського Сходу, - каже Андрій Зелінський. - Писалося упродовж року воєнного протистояння у різних неспокійних і гарячих точках сьогоднішнього фронту. Інколи думки народжувались «там», а викристалізовувались у слово уже «тут». Тексти справжні, як і образи та почуття, в них описані. Вони – про духовний вимір людського досвіду війни та про справжню любов, здатну перемінити людину на сонце, а наш спільний біль – на радість спільної надії».

Капелан, що служить в зоні АТО, презентує у Вінниці власну книгу - фото 2

ВИННИЦА.info