3 жовт. 2019 13:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

185

0

Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото

Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото

Капітальний ремонт головної дороги в смт Десна розпочали у вересні, планують його завершити до кінця 2020 року.


Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото

Капітальний ремонт головної дороги в селищі Десна розпочали у вересні, планують його завершити до кінця 2020 року. Ремонті роботи проходять на вул. Гагаріна – від розвороту транспорту в напрямку дитячого садочка.

Тут облаштовують нове дорожнє та тротуарне покриття, а також велодоріжки. Встановили також зупинку громадського транспорту. Раніше на цій ділянці було відсутнє дорожнє покриття.

Протяжність ділянки, на якій проводять ремонт – понад 1 кілометр.

3 жовтня під час виїзної наради Вінницький міський голова перевірив хід виконання ремонтних робіт в селищі Десна.

На період ремонту дороги, встановили відповідні знаки про заборону руху великогабаритного транспорту. А також встановили лежачі поліцейські, оскільки недалеко від дорожніх робіт знаходиться дитячий садочок.

«Є деякі труднощі в зв’язку з тим, що тут проходить великогабаритний транспорт. Роботи по будівництву дороги ще тривають, але я дуже надіюсь, що все швидко закінчиться, тому що на носі холодна пора. Також облаштовують тротуари, ще один потрібно облаштувати ділянці, де проїжджає багато транспорту і там щодня проходить багато дітей до школи і в садочки. Це і безпека руху, і ми будемо спокійні, що дітки будуть йти тротуаром, а не дорогою біля машин. Навіть для естетичного вигляду селища потрібно», – каже Галина Обливач, виконуюча обов’язки старости смт Десна.

Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото

До кінця 2020 року в селищі також планують облаштувати дорожнє покриття на ділянці біля Вінницького комбінату хлібопродуктів №2, влаштування дорожнього покриття та тротуарного на ділянці від залізничних колій до влаштованої раніше нової дороги. В 2020 році при дофінансуванні будуть виконані роботи по влаштуванню тротуару по всій довжині вулиці. А також планують облаштувати посадочну платформу та павільйон.

На будівництво дороги виділили 6 мільйонів субвенції соціально-економічного розвитку з державного бюджету, який був передбачений ще попереднім урядом.

Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото  - фото 2

Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото  - фото 3

Кількa років тому громaдa селищa Деснa, що у передмісті Вінниці, висловилa бaжaння приєднaтися до облaсного центру. Тоді були проведені громaдські слухaння, нa яких мешкaнці ініціaтиву підтримaли. Певною мірою жителі Десни вже інтегровaні в суспільне життя Вінниці. Чимaло з них прaцюють нa вінницьких підприємствaх, a діти відвідують вінницькі школи. Минулого року, 26 жовтня під чaс сесії міської рaди, в рамках реформи децентралізації, було прийняте рішення про приєднaння територіaльної громaди селищa Деснa Вінницького рaйону до територіaльної громaди містa Вінниці. Рішення набрало чинності з 29 листопада.

Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото  - фото 4

«На час приєднання в Десні були проблемні питання, які ми спільно вирішували з ВМР. Одним з таких питань було питання покращення транспортного сполучення і після об’єднання – все вирішилося. Раніше у нас їздив муніципальний автобус №30, сьогодні ще дали маршрутне таксі 2Б, і це дуже зручно для мешканців нашої громади. Сьогодні ще вирішується ряд питань: перш за все – ремонт доріг по селищу і до селища, заміна системи водопостачання до двох будинків. Водогін побудували до будівництва дороги, залишилося тільки підключення водогону до мережі водопостачання. Також термомодернізація будівель в селищі, покращення інфраструктури навчально-виховного комплексу, амбулаторії», – додає Галина Миколаївна.

Цього року в навчально-виховному комплексі, де є 4 групи дитячого садочка і три групи початкової школи, зробили ремонти туалетів, встановили систему очистки води, меблі. Також планують облаштувати дитячі майданчики.

Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото  - фото 5

В смт Десна тепер є віддалене робоче місце Прозорого офісу, де люди отримують отримують відпоівдні послуги, щоб не їздити в центри надання адміністративних послуг до Вінниці.

Мер Вінниці каже, що в селищі є достатньо проблем, які потрібно вирішувати. Вже відпрацьовано план на найближчі 5 років.

«Якщо говорити про селище Десна, то це не тільки одна дорога. Тут є достатньо багато викликів, нами вже відпрацьовано план на найближчі 5 років, що необхідно зробити в першу чергу. Це стосувалося і соціальної сфери. Крім того, в амбулаторії сімейного лікаря так само стояло завдання щодо закупівлі необхідного обладнання. Також важливе питання – благоустрій. Якщо говорити про дорогу в селищі, то її взагалі раніше не було, на сьогоднішній день вона в кращому стані.

Тут ще є над чим працювати, це достатньо велика ділянка і вона має дуже велике навантаження від великогабаритного транспорту. Все робиться для того, щоб жителі селища не відчували, що Десна – віддалений район, а навпаки, розвиток має бути нарівні зі всіма мікрорайонами Вінниці.», – каже міський голова Вінниці Сергій Моргунов.

Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото  - фото 6

Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото  - фото 7


Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото  - фото 8

Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото  - фото 9

Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото  - фото 10

Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото  - фото 11

Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото  - фото 12

Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото  - фото 13

Капітальний ремонт дороги в селищі Десна: нове асфальтне покриття, тротуари та велодоріжки. Фото  - фото 14

Вінниця.info