4 трав. 2020 13:59

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

160

0

Карантин продовжать до 22 травня. Кому дозволять працювати через тиждень

Карантин продовжать до 22 травня. Кому дозволять працювати через тиждень

Карантин на території України продовжать до 22 травня, але з 11 травня почнуть діяти деякі пом’якшення, які стосуватимуться роботи бізнесу.


Карантин продовжать до 22 травня. Кому дозволять працювати через тиждень

Карантин на території України продовжать до 22 травня, але з 11 травня почнуть діяти часткові пом’якшення, які стосуватимуться роботи деяких закладів.

Про це 4 травня під час засідання Уряду повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

«Для нас пом’якшення карантину не означає його повне зняття. Карантин буде продовжений до 22 травня. Далі будемо дивитися, як буде рухатися пандемія в світі і як відбуватиметься коливання кривої захворюваності і нас в Україні», - сказав посадовець.

За його словами, в державі спостерігається пік захворюваності, але ситуація є контрольованою. Тому з 11 травня починають знімати деякі обмеження.

«Ми багато спілкувалися з представниками бізнесу, розуміємо потреби і запити. Сьогодні скликали позачергове засідання, щоб прийняти відповідний проект постанови на прохання бізнесу, який аргументує, що до 11 травня їм треба мати впевненість в тому, що їх закладам дозволять відкритися. Треба закупити продукти, провести протиепідеміологічні заходи, провести записи людей (якщо говорити про салони краси)…», - зазначив прем’єр.

Пом’якшення, які планують зробити з 11 травня: відкриття парків, скверів, зон відпочинку, перукарень, манікюрних, педікюрних салонів, салонів краси – за певних умов щодо дотримання протиепідеміологічних заходів.

Дозволять роботу закладів громадського харчування «на виніс», роботу літних майданчиків, кафе і ресторанів, розташованих під відкритим небом у закладах, зареєстрованих як оператори потужності.

«Ми також говоримо про оптову і роздрібну торгівлю непродовольчими товарами, звісно, окрім зон розваг, фуд-кордів, кінотеатрів, дитячих зон у ТРЦ. Ведемо мову про дозвіл працювати при певних умовах закладам побутового обслуговування населення.

Музеї, бібліотеки, тренування в командних видах спорту для професійних команд – при певних умовах. Стоматологи, аудитори, адвокати, нотаріуси, сервіси побутової техніки.

Всі ці речі сьогодні будуть прийняті, постанову опублікуємо. Тому бізнес буде чітко бачити, в яких сферах ми плануємо пом’якшення карантинних заходів з 11 травня», - прокоментував урядовець.

Нагадаємо, що вихід України з карантину буде складатися з п'яти етапів, перший з яких має розпочатися з 11 травня. Міністерство охорони здоров’я готує перелік тимчасових протиепідеміологічних вимог, за якими свою роботу зможуть відновити перукарні, кав’ярні, салони краси, адвокатські та нотаріальні компанії, магазини господарчих товарів тощо.

Уряд знімає карантинні обмеження, які стосуються заборони госпіталізації пацієнтів для проведення планових операцій. Лікарні прийматимуть пацієнтів після проведення лабораторний тестів на коронавірус.

Станом на 9 годину ранку 4 травня в Україні підтверджено 12 331 випадок COVID-19, з них 418 протягом останньої доби.

Вінниця.info

title