19 берез. 2020 14:09

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

103

0

Карантин: у Вінниці розповіли про перші дні особливого режиму

Карантин: у Вінниці розповіли про перші дні особливого режиму

Зафіксовані перші порушення


Карантин: у Вінниці розповіли про перші дні особливого режиму

19 березня під час брифінгу голова облдержадміністрації Владислав Скальський спільно з очільником обласної поліції Юрієм Педосом розповіли про перші дні карантину в місті та області і проблеми, з якими довелося зіткнутися. Зокрема, це підвіз медиків до лікарень в умовах відсутності міжміського сполучення та порушення карантинного режиму в громадському транспорті.

За словами Юрія Педоса, за 19 березня поліцейські склали 3 протоколи щодо недотримання обмежень на кількість пасажирів у громадському транспорті. В 2 автобусах та 1 тролейбусі перевозили більше громадян, аніж це дозволено під час карантинного режиму на сьогодні.

«Головне наше спільне завдання – вжити максимально всіх дієвих заходів, аби зберегти життя та здоров’я людей», ‒ зазначив поліцейський.

Окремою проблемою постало питання підвозу працівників медичних закладів до місця роботи.

«Ми активно зараз працюємо над тим, щоб завершити створення спеціальних маршрутів для підвезення медперсоналу до лікарень, а також працівників, котрі працюють на підприємствах критичної інфраструктури.

Є факти, коли певні «ділки», користуючись відсутністю міжміського сполучення, розгорнули свій приватний бізнес. Хотів би порадити цим людям, якщо вони не розуміють, яку загрозу вони можуть принести, ‒ подивіться відео з лікарень Бергамо та Мілану і просто зрозумійте, що ви можете бути головним чинником для того, аби подібне сталося з певними вашими пасажирами. А тих людей, які сідають в ці машини, просто закликаю подумати, чи варто це, щоб так ризикувати.

Ми створили пріоритет, ви знаєте, що планове лікування зараз призупинене. Ми повністю фокусуємось саме на роботі інфекційних відділень. Да, були поодинокі випадки, коли окремі працівники протягом дня так і не дісталися до роботи. Сьогодні на кінець дня буде повністю відпрацьований процес доставки медпрацівників. До районних лікарень він вже відпрацьований. Найбільший виклик ми маємо по Вінниці, але до кінця дня він теж буде відпрацьований», ‒ розповів голова облдержадміністрації Владислав Скальський.

Нагадаємо, у Вінниці через відсутність міжміського пасажирського сполучення вінничани виступили з ініціативою підвозити медиків на роботу. З 18 березня і до 3 квітня в Україні заборонили міжміське, внутрішньообласне та міжобласне пасажирське сполучення. В громадському транспорті повинні знаходитись не більше 10 пасажирів водночас.

Раніше ми писали про ситуацію на вокзалах Вінниці після введення карантину та чи дотримуються заходів у громадському транспорті.

Вінниця.info