11 черв. 2020 12:35

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Суспільство
0

116

0

«Карантинне» ЗНО: на Вінниччині створили 63 пункти тестування

«Карантинне» ЗНО: на Вінниччині створили 63 пункти тестування

На кожному пункті будуть вимірювати температуру тілу, а також наявність ЗІЗ і дезінфекторів


«Карантинне» ЗНО: на Вінниччині створили 63 пункти тестування

На Вінниччині створили обласний координаційний центр та 63 пункти тестування для проведення ЗНО. На кожному пункті будуть вимірювати температуру тіла, також наявність засобів індивідуального захисту і дезінфекторів. У кабінетах працюватимуть не більше 15 осіб з дотриманням дистанції.

Про це повідомив заступник голови ОДА Ігор Івасюк, – пише прес-служба Вінницької ОДА.

Уже третій місяць на Вінниччині заклади освіти працюють в обмеженому режимі. «На носі» ЗНО. Зараз повинні створити усі належні умови, щоб учні могли успішно закінчити навчальний рік і скласти вступні іспити до вишів.

Цього року у Вінницькій області ЗНО будуть складати 16 тисяч осіб. В умовах карантину створено обласний координаційний центр та 63 пункти тестування.

«На всіх пунктах проведення ЗНО буде забезпечено температурний скринінг, а також наявність засобів індивідуального захисту та дезінфекторів. В навчальних кабінетах і лабораторіях буде забезпечено соціальну дистанцію. Тобто, в кабінеті працюватиме не більше 15 осіб. Усі функції по забезпеченню проведення ЗНО в умовах карантину бере на себе Департамент освіти ОДА і Центр оцінювання освіти»,- підкреслив Ігор Івасюк.

Заступник голови ОДА акцентував увагу керівників районів, які саме заходи мають бути проведені на місцях, зупинившись окремо на забезпеченні вчасної видачі документів про освіту, за умови дотримання карантинних вимог.

Також, т. в. о. міністра освіти і науки України Любомира Мандзій розповіла, хто має забезпечити засобами індивідуального захисту та матеріалами для дезінфекції пункти, де старшокласники будуть здавати ЗНО.

«Держава забезпечує проведення безпечних умов під час основної і додаткової сесії ЗНО. Лише сьогодні території почнуть отримувати засоби індивідуального захисту. Для забезпечення у нас є необхідність, її нам забезпечує ЮНІСЕФ, швейцарське посольство в Україні і група НАК «Нафтогаз». Сьогодні засоби захисту будуть надходити до обласних центрів, а згодом до пунктів тестування», - розповіла Мандзій в ефірі «Сніданку з 1+1».

Також 11 червня під час засідання обласного Координаційного центру з проведення ЗНО-2020 розповіли про порядок та графік проведення зовнішнього незалежного оцінювання.

«Під час проведення ЗНО необхідно чітко дотримуватись гігієнічних та санітарних приписів. В аудиторії може знаходитися не більше 15 учасників. Якщо на пункті оцінювання перебуває більше, ніж 180 осіб, то обов`язкова присутність двох медпрацівників. Органам місцевої влади необхідно забезпечити підвіз учнів до пунктів тестування шкільними автобусами. Маршрути чітко прописані на сайті Центру оцінювання якості освіти», – зазначив Ігор Івасюк.

Також створено гарячу лінію з питань організації ЗНО.

Зовнішнє незалежне оцінювання проходитиме в ІІІ етапи. Перший етап – це пробне ЗНО. Його можна складати як безпосередньо на пункті тестування, так і в онлайн режимі, отримавши завдання в особистому кабінеті.

Другий етап – основне зовнішнє незалежне оцінювання. На сьогодні для його проведення вже створено 63 пункти тестування і зареєстровано 15763 учасника.

Перше тестування з математики відбудеться 25 червня. Завершиться оцінювання з різних дисциплін – 17 липня.

Результати ЗНО оприлюднять до 29 липня. Додаткова сесія триватиме з 27 липня по 10 серпня.

Цьогоріч найбільше учасників зареєструвалися на українську мову та літературу – 15763, найменше - на іспанську, німецьку та французьку мови –5, 34, 5 відповідно.

ІІІ етап тестування – це вступ до магістратури. Єдиний вступний іспит відбудеться 1 липня, а єдине фахове вступне випробування – 3 липня. Пункт тестування – «Подільський науково-технічний ліцей для обдарованої молоді».

Раніше ми писали, що вінничанам повідомили дати ЗНО і розповіли, що можна брати на тестування.

Читайте також: Маски, антисептики і дистанція. Як і коли в Україні складатимуть ЗНО 2020.

Вінниця.info