29 берез. 2018 14:39

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Місто
0

131

0

Картини, квіти та старовинна ікона. У Вінниці підвал багатоповерхівки облаштували під арт-простір. Фото

Картини, квіти та старовинна ікона. У Вінниці підвал багатоповерхівки облаштували під арт-простір. Фото

 Також там можуть проводити для дітей майстер-класи


Картини, квіти та старовинна ікона. У Вінниці підвал багатоповерхівки облаштували під арт-простір. Фото

У Вінниці мешканці багатоповерхівки по вулиці Чайковського свій підвал облаштували під місце для культурних посиденьок. Там встановили лавочку, навкруги розвішали картини та квіти. В одному з кутків навіть розмістили старовинну ікону з образом Діви Марії та маленького Ісуса.

«Скільки цій іконі, точно визначити важко. Її мені подарували у 1972 році в одному з сіл на Вінниччині. Техніка розпису – старовинна. Самотужки її спробували реконструювати. Так, як особливих навиків немає, просто нанесли меблевий лак», - розповідає Вінниця.info Валерій Скрипченков, старший по будинку, він був ініціатором облаштувати з підвалу арт-простір.

Мешканці будинку ідею Валерія Федоровича підтримали.

«Після того, як у підвалі замінили всі водопостачальні труби та стоки, старший будинку попросив у ЖЕКу-15, до якого відноситься приміщення, побілити стіни підвалу та зробити з дошок лавочку. Потім принесли з дому картини, квіти штучні, ікону, про яку розповів. У планах на майбутнє, створити в підвалі фотогалерею. Є знайомий фотограф, який займається пейзажами Вінниччини», - продовжує Скрипченков.

У модернізованому підвалі мешканці можуть збиратися у погану, або спекотну погоду. Також там можуть проводити для дітей майстер-класи.

Довідка.

Багатоповерхівку по вул. Чайковського, 21 обслуговує ЖЕК №15. Загалом це підприємство обслуговує 132 будинки, в тому числі й гуртожитки, які отримали статус малосімейного типу. Також ЖЕК№15 заключив угоди із 37 ОСББ, з яких два перебувають у них на повному обслуговувані.

Мешканці будинку по вул. Чайковського, 21 – одні із найактивніших жителів цієї території. Вони постійно беруть участь у міській програмі співфінансування (30% - кошти жителів, 70% - міський бюджет). Тільки за минулий рік у цій висотці зробили поточний ремонт виходу каналізації першого під’їзду, провели поточний ремонт по заміні зливової каналізації, зробили капітальний ремонт внутрішньобудинкових мереж гарячого водопостачання. Раніше, в період з 2012 по 2016 рр., в будинку зробили капітальний ремонт покрівлі та міжпанельних швів. Провели також капремонт транзитного трубопроводу холодного водопостачання, замінили вікна на сходових клітинах.

Картини, квіти та старовинна ікона. У Вінниці підвал багатоповерхівки облаштували під арт-простір. Фото

Картини, квіти та старовинна ікона. У Вінниці підвал багатоповерхівки облаштували під арт-простір. Фото - фото 2

Картини, квіти та старовинна ікона. У Вінниці підвал багатоповерхівки облаштували під арт-простір. Фото - фото 3

Картини, квіти та старовинна ікона. У Вінниці підвал багатоповерхівки облаштували під арт-простір. Фото - фото 4

Нагадаємо, що в рамках реформи ЖКГ триває визначення мешканців щодо управління своїми багатоквартирними будинками. На сьогодні співвласники 1127 будинків (70%) прийняли рішення щодо  форми управління та вибору управителя. Поки що не визначились 423 будинки.

Вінниця.info