5 листоп. 2013 11:43

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:56
Україна
0

48

0

Каспаров попросив громадянство Латвії

Каспаров попросив громадянство Латвії

Про заяву Каспарова у Twitter у вівторок вранці написали деякі депутати латвійського Сейму


Каспаров попросив громадянство Латвії

Відомий російський шахіст, колишній чемпіон світу, а нині опозиційний політик Гаррі Каспаров просить надати йому громадянство Латвії.

Такий лист отримали майже всі фракції Сейму, повідомляє латвійське видання Delfi.

Про заяву Каспарова у Twitter у вівторок вранці написали деякі депутати.

Як повідомив глава комісії Сейму з оборони, внутрішніх справ та запобігання корупції Айнар Латковскіс, громадянство Латвії Каспаров просить за особливі заслуги і хоче зберегти також громадянство Росії.

"Як громадянин Латвії я отримаю можливість без обмежень зайнятися політичною діяльністю в ім'я демократії, миру і справедливості як у Росії, так і в інших країнах світу, де порушують права людини і зневажають демократичні норми", - цитує лист Каспарова BNS.

Каспаров вказує, що його життя з молодості пов'язане з Латвією, де у 1970-і роки він здобув важливу перемогу у шахах. Мати його сина Вадима громадянка Латвії, а у сина є посвідчення на проживання в Латвії, і він регулярно відвідує Ригу.

Каспаров також пише, що він як громадянин Латвії міг би внести істотний внесок в освіту школярів і студентів у рамках програм "Шахового Фонду Каспарова".

Каспаров народився 1963 року в Баку. Він один з найвідоміших і найтитулованіших шахістів у світі. В останні роки активно займається політикою.


0
0