8 верес. 2014 17:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:57
Суспільство
0

97

0

Катеринчук передав "Айдару" БРДМ від вінничан

Катеринчук передав "Айдару" БРДМ від вінничан

 Нардеп благає російських матерів стати на кордоні та не пускати в Україну своїх синів


Катеринчук передав "Айдару" БРДМ від вінничан

 Впродовж двох днів жителі Козятина, Хмільника та Калинівки зібрали більше тони продуктів та  речей, які народний депутат Микола Катеринчук  особисто відвезе  бійцям батальйону Айдар. Микола Дмитрович також подарує батальйону відремонтовану броньовану розвідно-дозорну машину (БРДМ) від своїх виборців округу №13. Для цього Микола Катеринчук приїздив цим БРДМ у центр кожного містечка і місцеві жителі наносили на броню машини написи своїх міст.

- Сьогодні кожен розуміє, що він має щось зробити для перемоги, - говорить Микола Катеринчук. -  Це моя особиста машина, колись подарували. Але вона була у неробочому стані, тому просто стояла. А зараз прийшов час. Спеціалісти її оглянули, привели до ладу і я приїхав нею на округ, щоб зробити цей подарунок від усіх жителів Козятина, Калинівки та Хмільника. Нанесли написи і  БРДМ буде прикривати своєю бронею хлопців. Ми відвеземо його туди цього тижня. А також і усе те, що місцеві жителі цих трьох районних центрів принесли.

Передбачалось, що люди лише нанесуть написи, але вони почали нести свої передачі для воїнів. Несли не питаючи, кожен що міг: вода, цигарки, носки, футболки, печиво, сгущене молоко, крупи, макарони. Просто мовчки клали на броню і йшли, витираючи сльози.

- Я сам з Донецька, але давно живу у селі Кашперівка, - говорить Віталій Качура з Козятинського району. Чоловік приніс кілька блоків цигарок та упаковку носків. – Я інвалід 3 групи, ногу тягну.  Оце сьогодні отримав пенсію 1000 гривень і хочу віддати хлопцям.

До БРДМа на велосипеді під’їжджає старенький, який назвався дідом Аркадієм і руками, що трясуться, знімає пакет зі згорнутим кожухом.

- Хлопці, візьміть! Кожух у повній бойовій готовності. Це мій армійський, справжній.  Тільки не мерзніть.

Ось молода жінка тримає у руках дві упаковки води, а за нею, ледь поспіваючи, йде маленький хлопчик, який тягне 6-літровий бутель олії. Поряд з ними інша жінка кладе теплі футболки і 10 пар носків.

- В мене 4 дітей від року до 16-ти, - говорить Світлана Крижанівська  з Козятина, - ми взнали, що ця машина буде їхати на фронт і вирішили  помогти хлопцям. Вони ж за наших діток воюють.

Калинівка з болем збирала передачі для воїнів, бо саме цього дня прийшла звістка про загибель добровольця з Калинівки 35-річного В’ячеслава

- Гине цвіт нації, - плаче місцева Клавдія Коцюруба. - Я сама служила в армії, і якби була молодшою, то вже була б там. Бо чим більше народу буде підійматися проти цієї безглуздої війни, тим швидше ми покажемо окупанту, де його місце. Могла б - поїхала до російських матерів і попросила, щоб вони стали на кордоні і не пускали своїх синів. Бо це такі самі діти, як і наші.  Загинуть – порветься ниточка роду, дівчата залишаться без женихів, діточок не народять. Молюся щодня до Ангела Хранителя аби беріг хлопців. І нехай ті кулі не летять у наших  дітей.

Машина БРДМ технічно справна, на ходу, вона може ходити по водоймах, їздити лісами, стріляє. Всередині розмішається до 8 членів екіпажу. Головне  - БРДМ броньована, а цього найбільше не вистачає. Бо хлопці їздять на автобусах Богданах і звичайних легковиках.

- По різному можна ставитись до того, хто що має робити, але такою акцією ми хочемо, щоб усі зрозуміли - війна може торкнутись кожного, - каже Микола Катеринчук. -  І це буде нашим вкладом у перемогу. Я говорив з комбатом Айдару Сергієм Мельничуком - вони вже чекають нашу машину. І ми з  хлопцями особисто повеземо туди її і все, що зібрали наші виборці.

 Катеринчук передав "Айдару" БРДМ від вінничан

 Катеринчук передав "Айдару" БРДМ від вінничан - фото 2

 Катеринчук передав "Айдару" БРДМ від вінничан - фото 3

Андрій СОКОЛОВ, для ВИННИЦА.info


0
0