30 груд. 2020 10:40

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Суспільство
0

138

0

Катя майже 5 років чекала повернення з полону свого чоловіка - спецпризначенця. Фото

Катя майже 5 років чекала повернення з полону свого чоловіка - спецпризначенця. Фото

Катя Глондар з Крижополя. Її чоловіка бойовики взяли у полон 16 лютого 2015 року і саме в цей день жінка дізналась, що чекає другу дитину


Катя майже 5 років чекала повернення з полону свого чоловіка - спецпризначенця. Фото

29 грудня в Україну повернулись 76 громадян, які утримувалися РФ та бойовиками ОРДЛО в тюрмах на окупованій території. Серед звільнених полонених Сергій Глондар та Олександр Коріньков - військові 3-го Окремого полку спеціального призначення ЗСУ. Дружина Сергія Глондара – Катерина родом з смт Крижопіль, що у Вінницькій області. В родини двоє дітей – Маша і Аня. Їх молодша донька народилась, коли Сергій потрапив у полон бойовиків. Молодша дівчинка бачила тата лише на фото.

«Буває бере фотографію тата, трошки затерту вже, показує на нього і питає: «Пап, ти де?». Потім ходе по кімнаті і сама у себе питає. Згодом до мене розвертається, плечиками знизує і каже: «нема…», - розповідала Катерина в грудні 2018 року.

Сьогодні Катя дякує всім.

«Я вдячна кожній людині, з ким звело мене життя. Одним - за допомогу і підтримку, іншим - за приклад, третім - за урок. А кільком - просто за те, що вони Є. Я вдячна тим, хто приходив на допомогу в скрутну хвилину. Хто підтримував нас, коли було погано. Тим, хто дзвонив і просто так цікавився, як ми поживає. Ми дорожимо тими, хто хоч раз був причиною нашої посмішки і радості. Хто навчив любити і дорожити. Хто поспішав до нас, відклавши всі справи.Світ тримається на небайдужих, чуйних людях, нездатних пройти повз біди, завжди готових допомогти і надати підтримку. Спасибі ВАМ!!!», - написала Катерина Глондар 29 грудня 2019 року на своїй сторінці в «Фейсбук».

Відомо, що Сергій Глондар та Олександр Коріньков у полон терористів на Донбасі потрапили 16 лютого 2015 року на виході з дебальцевського котла. Напередодні отримали завдання вивезти вбитих та поранених, але потрапили у засідку. З дев’яти двоє були важко поранені, двоє вбито, а п’ятьох терористи взяли у заручники. Спочатку їх тримали в будівлі донецького СБУ, потім перевели до колонії у Макіївці. Потім наші військові утримувались в СІЗО Донецька.

Катя майже 5 років чекала повернення з полону свого чоловіка - спецпризначенця. Фото

Катя майже 5 років чекала повернення з полону свого чоловіка - спецпризначенця. Фото - фото 2

Катя майже 5 років чекала повернення з полону свого чоловіка - спецпризначенця. Фото - фото 3

Нагадаємо, 29 грудня до України повернулись 76 полонених, яких бойовики тримати в тюрмах ОРДЛО.

Вiнниця.info, фото зі сторінки Катерини Глондар