29 листоп. 2016 10:12

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

125

0

Керівник фірми-забудовника, яка здала у Вінниці багатоповерхівку без електрики, ховається від журналістів

Керівник фірми-забудовника, яка здала у Вінниці багатоповерхівку без електрики, ховається від журналістів

 Керівник фірми-забудовника, яка здала у Вінниці багатоповерхівку без електрики, ховається від журналістів


Керівник фірми-забудовника, яка здала у Вінниці багатоповерхівку без електрики, ховається від журналістів

 В «Вінницяобленерго» та ЖЕК-у, який обслуговує будинок по вулиці Академічній, вже готові провести цивілізоване електропостачання. Чекають лише адекватних дій від забудовника.

Вінниця.info продовжує журналістське розслідування по будинку №56-а з вулиці Академічна у Вінниці. Нагадаємо, третій рік до нього не проведене електропостачання. Заселені 40 квартир живлення отримують з будівельного трансформатора, який залишився з часів зведення будинку. Мешканці від нього протягнули через вікна кабелі. Крім того, за використаний струм сплачують по комерційному тарифу. А показники з всіх квартир надходять лише на один лічильник. Загальну суму розділяються між усіма квартирами порівну.

Керівник фірми-забудовника, яка здала у Вінниці багатоповерхівку без електрики, ховається від журналістів 

Журналіст зустрілась з керівником ЖЕК-у «Агрономічний», який нині обслуговує цей будинок та представниками «Вінницяобленерго».

Керівник фірми-забудовника, яка здала у Вінниці багатоповерхівку без електрики, ховається від журналістів - фото 2 

«Будинок рахується на балансі сільради Агрономічного. Відповідно, обслуговується нашим ЖЕК-ом на підставі протоколу договору колективу співвласників будинку з листопада 2015 року. Ми запустили туди водопровід, каналізацію, газ. На часі вирішується питання по проведенню електропостачання. Люди живилися та живляться від трансформатора, який залишився від часів будівництва. Забудовник заключив договір на період будівництва з міськими електричними мережами. І від цієї щитової люди беруть тимчасове підключення для проведення ремонтних робіт і власних потреб. Забудовник тим часом встановив дві нові електрощитові підстанції. Технічні умови на сьогоднішній день виконані. Поданий комплект документів до Вінницьких електричних мереж, чекаємо, коли оформлять договір. Думаю, через один-два тижні питання вирішиться», - запевнив Сергій Барчук, директор ЖЕК-у «Аграномічний».

У «Вінницяобленерго» про проблемний будинок по Академічній також знають. Та зауважили, для нього вони і так вже вносили зміни в технічні вимоги, аби спростили умови та подати людям хоч якесь електропостачання.

Керівник фірми-забудовника, яка здала у Вінниці багатоповерхівку без електрики, ховається від журналістів - фото 3 

«З цим будинком від початку були проблеми. Були недотримані правила підключення до електричних мереж. Але ми пішли на зустріч, скорегували технічні умови. Нині електричні мережі в принципі збудовані. Кабельна лінія до будинку прокладена. На минулому тижні був акт робочої комісії про прийом електричних мереж трансформаторних підстанцій в експлуатацію, за участю представників «Вінницяобленерго». Але ці трансформатори з кабельної мережею на балансі «Гніванський кар’єр», - повідомив Олександр Серб заступник технічного директора з перспективного розвитку «Вінницяобленерго».

За інформацією жителів будинку, 40 квартир в місяць мають заплатити електроенергії на 40 тисяч гривень. Адже через те, що забудовник вчасно не налагодив комунікації з електропостачанням, їм нараховують комерційний тариф. По 2,50 гривень за кіловат. З кожної оселі виходить неменше по тисячі гривень.

Керівник фірми-забудовника, яка здала у Вінниці багатоповерхівку без електрики, ховається від журналістів - фото 4 

«Сплачувати по звичайному тарифу люди зможуть лише тоді, коли мешканці організують ОСББ. Та не будуть мати нічого спільного з фірмою забудовником. А от якщо захочуть відшкодування, то відповідати за їх переплату, має забудовник», - додав Олександр Серб.

Аби дізнатися, чи готовий відшкодувати різницю у переплаті, та чи дійсно протягом двох тижнів до будинку нарешті підведуть централізоване електропостачання, ми приїхали у Гнівань, де знаходиться фірма-забудовника.

Керівник фірми-забудовника, яка здала у Вінниці багатоповерхівку без електрики, ховається від журналістів - фото 5 

Спробували також довідатися, у чому виникла затримка з проведенням електрики в приміщення по вулиці Академічній. Але, довелося повертатися без жодної відповіді. У кабінеті приймальні не застали ні секретаря, ні самого керівника.

Керівник фірми-забудовника, яка здала у Вінниці багатоповерхівку без електрики, ховається від журналістів - фото 6 

Керівник фірми-забудовника, яка здала у Вінниці багатоповерхівку без електрики, ховається від журналістів - фото 7 

Керівник фірми-забудовника, яка здала у Вінниці багатоповерхівку без електрики, ховається від журналістів - фото 8 

Решта працівників, помітивши журналістів, закрили з середини двері на замок, або розбіглися з офісу.

Ми намагалися додзвонитися до керівника по мобільному. Але номер абонента спочатку був вимкнутий, пізніше весь час у режимі розмови. На численні дзвінки він досі не відповів.

Лише коли журналісти виходили з приміщення, що належить підприємству-забудовнику, у тих кабінетах, де встигли зачинитися, працівники у слід нам махали руками та посміхалися. Коли їх намагалися сфотографувати, миттю прикрили шторою вікно.

За інформацією наших читачів, ця фірма-забудовник має ще кілька зведених будинків у Вінниці, які також мають недоліки при здачі в експлуатацію.

Продовження буде.

Вінниця.info