7 жовт. 2010 11:04

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Місто
0

35

0

Керівництво міста знайшло пігулки від нудьги для вінничан

Керівництво міста знайшло пігулки від нудьги для вінничан

Основною метою проведення заходів з організації цікавого дозвілля вінничан – є створення міста дружнього до дітей


Керівництво міста знайшло пігулки від нудьги для вінничан

Відділ сім'ї, молоді та туризму Вінницької міської ради за підтримки міського голови Володимира Гройсмана розпочав реалізацію програм щодо організації дозвілля у мікрорайонах міста.

Про це повідомляє відділ у справах сім'ї, молоді та туризму Вінницької міської ради.

В кожному мікрорайоні Вінниці планується створити творчі гуртки для дітей, програми здоров'я для бабусь і дідусів, караоке та конкурси для всієї родини, спортивно-оздоровчі заходи та змістовне дозвілля.

До організації заходів, які проходять просто на вулицях та у дворах, залучається також Молодіжна рада міста, творчі молодіжні спілки, адміністрації шкіл, представники Центру «Спорт для всіх». На свята запрошуються не лише учні навчальних закладів, які знаходиться поруч, але й мешканці усього мікрорайону.

Одне із таких свят вже пройшло на вулиці Павлика Морозова біля шкіл №31 та №5.

Разом з дорослими школярі заповнювали анкети з проханнями відкрити ту чи іншу секцію або гурток, організувати чемпіонати та майстер-класи у своєму мікрорайоні.

Їм пропонували гуртки технічної творчості, йоги, фотосправи, східних бойових мистецтв, загартування та водних процедур, клуб любителів тварин, ранкові заняття з сучасної фізкультури, семінари з шоу-бізнесу, духовного розвитку, історії рідного міста, макіяжу і стилю та ще багато-багато іншого.

Підлітків зацікавила невеличка виставка мотобайків та унікальних антикварних автомобілів, дітей молодшого та середнього шкільного віку - різноманітні творчі майстер-класи просто неба. Офіційно захід розпочався танцювальною програмою, яку відкрила Олександра Матковська з піснею про Вінницю. Потім відбулись спортивні змагання та конкурси з призами. Поруч можна було отримати поради кваліфікованого лікаря, виміряти свій артеріальний тиск та поспівати караоке.

Вже наступної суботи аналогічне свято пройшло на вулиці Червоноармійській біля школи-гімназії №6.

Яскраві шоу-програми, які допомагають дітям обрати собі гурток за інтересами та урізноманітнюють дозвілля, вже почали проводитись у мікрорайонах «Вишенька», «Замостя», «Центр» і надалі будуть проводитися в мікрорайонах міста над Бугом, в тому числі і на віддалених вулицях.

За словами начальника відділу у справах сім'ї, молоді та туризму Вінницької міської ради Руслана Анфілова, основною метою проведення таких заходів є створення умов для того, аби місто стало дійсно дружнім до дітей.

Він також запевнив, що кожен, хто має бажання долучитись до організації роботи у мікрорайонах, отримає підтримку від міста, адже міський голова В. Гройсман поставив завдання - відродити усі існуючі клуби за місцем проживання, а там, де це необхідно, започаткувати нові гуртки.

«До роботи з дітьми за місцем проживання ми залучатимемо всіх охочих, не обов'язково це буде молодь чи фахівці з великим досвідом. Наприклад, пенсіонери, які добре грають у шахи та шашки, можуть вести у клубах за місцем проживання гуртки з інтелектуальних ігор. А ми їх будемо матеріально підтримувати», - пояснив Р.Анфілов.

Він зазначив, що незабаром розпочнеться спеціальний проект з підтримки творчих, технічних та оздоровчих програм для усіх категорій вінничан.

Відділ у справах сім'ї, молоді та туризму Вінницької міської ради також звертається до небайдужих вінничан долучитись до програми та пропонувати нові форми організації позашкільної освіти та дозвілля які можна надсилати за електронною адресою: [email protected] та телефоном - тел.:59-52-82

 

ВИННИЦА.info


0
0