9 черв. 2020 08:57

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Економіка
0

51

0

Харчова промисловість Вінничини використовує безпечне обладнання у виробництві

Харчова промисловість Вінничини використовує безпечне обладнання у виробництві

Українська компанія «СМО Україна» спеціалізується на поставках з Іспанії шиберно-ножових засувок з сертифікатами ISO, WRAS і УкрСЕПРО від виробника СМО VALVES TECHNOLOG


Харчова промисловість Вінничини використовує безпечне обладнання у виробництві

Перед тим, як продукція потрапить на наші столи, вона проходить чимало процесів, пов’язаних з очищенням, переробкою, термічною обробкою та інше… Часто, це цехи у яких висока температура. Обладнання, з поверхнями яких контактує продукція повинно бути екологічно чистим та не виділяти шкідливих речовин на харчовий продукт під дією різних температур.

Суха продукція рухається конвеєрами, рідка – трубами, а на перетині процесів завжди стоять елементи перекриття потоку, з метою здійснення дозування продукції їх називають засувки шиберно-ножові. Вони здатні перекривати потоки харчового продукту повністю або частково.

Шиберно-ножова засувка, часто її називають гільйотина, являє собою засувку з затвором-ножем. Вона складається з корпусу, запірного елементу - ножовий диск, ущільнень, які можуть бути з різних матеріалів, управління здійснюється вручну або автоматично.

Отже матеріал ножа, який контактує із продукцією та ущільнення мають бути екологічно чистими та мати відповідні дозволи та сертифікати. Шиберно-ножові засувки які застосовують виробники Вінниччини мають сертифікат відповідності ISO, WRAS і УкрСЕПРО що свідчить про якість виробу і норми безпеки при контакті з харчовими продуктами і водою.

Українська компанія «СМО Україна» спеціалізується на поставках з Іспанії шиберно-ножових засувок з сертифікатами ISO, WRAS і УкрСЕПРО від виробника СМО VALVES TECHNOLOGY (Іспанія). Виробники харчової продукції Вінниччини застосовують безпечні для здоров’я промислові механізми а саме засувки шиберно-ножові, зокрема: ТОВ «Концентрати України», ТОВ «Вінницька птахофабрика» ПАТ «МХП», спитро-горілчані заводи, цукрові заводи.

Великі українські підприємства харчової промисловості - ТОВ «ПК Зоря Поділля», ТОВ «Теофіпольский цукровий завод», ПАО «Гнідавський цукровий завод», ТОВ «Цукровий завод Пальміри», ТОВ «Красилівский цукровий завод», ТОВ «Кряж», ТОВ «Цукроварні Поділля», ТОВ «Київський вітамінний завод», «Кока-Кола Україна», ПАО «Миронівский хлібопродукт» та інші також використовують таку продукцію.

Українська компанія «СМО Україна» спеціалізується на поставках з Іспанії шиберно-ножових засувок з сертифікатами ISO, WRAS

Розглянемо чому засувки від СМО саме серій А і АВ застосовуються в харчовій промисловості.

Вони здатні витримати робочий тиск - від 2 кг/см2 до 10 кг/см2. Засувки серій А і АВ можуть використовуватися за умови що середовище містить не більше 5% твердих частинок. Часто їх використовують для харчової промисловості як з нейтральним так і з лужної і кислотною робочим середовищем: виробництво соків, дріжджів, молочної продукції, масложирокомбінатів, м'ясної продукції та іншого.

Так для харчової промисловості переважно використовується засувка з корпусом з н/ж сталі а також спеціальними ущільненнями, які безпосередньо контактують з середовищем. Наприклад, для виробництва соків використовується ущільнення сідла - EPDM оскільки воно стійке до кислот і високої температури. Для виробництва молочної продукції краще застосувати ущільнення Silicon, для м'ясної - харчовий NBR. Типи управління даних засувок - ручне, пневмопривід, електропривід.

Важливою перевагою такого роду засувок є те, що в них повністю виключена можливість утворення застійних явищ. Другою головною перевагою є простота конструкції і надійність в експлуатації. Завдяки своїй конструкції така засувка не схильна до пошкоджень від сміття і власне частинок потоку, тому їх застосовують як для управління рідкими, масами так і сипучими потоками.

Завдяки простоті конструкції і принципу роботи, дані засувки можуть виготовлятися будь-яких форм і розмірів. Найчастіше це коло, але для деяких типів виробництва це може бути і квадрат і прямокутник.

Більше детально ознайомитись із такими засувками можна на сайті компанії-дистрибютора.

Контактний телефон +38(097) 267-84-57