26 трав. 2022 13:05

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

539

0

Харківська компанія STALEKS виготовила свою першу партію у Вінниці

Харківська компанія STALEKS виготовила свою першу партію у Вінниці

Підприємство працює поки що на 30%, задіяно 60 працівників


Харківська компанія STALEKS виготовила свою першу партію у Вінниці

Харківська компанія STALEKS виготовила свою першу партію манікюрних інструментів у Вінниці. Підприємство є лідером на ринку б’юті-індустрії та переїхало із зони бойових дій два місяці тому. Вінницький міський голова Сергій Моргунов завітав на виробництво щоб подивитися, як адаптувались на новому місці та поспілкуватися з колективом.

Як зазначає представник релокованого підприємства Тимур Тодуа,підприємство працює поки що на 30%, задіяно 60 працівників. До кінця року планують набрати ще 150 чоловік, запустити випуск фрезерної продукції, пилочок, полірувальних матеріалів для манікюру, а вже на наступному тижні почнуть робити пінцети. Хочуть також відновити виробництво стоматологічного інструменту.

Як повідомив очільник міста, на сьогодні цехи «СТАЛЕКС» займають орендоване приміщення у 2000 квадратних метрів. До Вінниці перевезли тільки частину обладнання - 50 вантажівок. Надалі планують вдвічі розширити виробничі площі – можливість є. Активно розвивають нові ринки збуту в Європі.

Збільшать і персонал: це будуть як досвідчені фахівці, які працювали в Харкові, так і нові люди, яких шукатимуть у Вінниці. Пропонують зарплату близько 10-15 тисяч грн. Сьогодні познайомився з вінничанами, яких вже прийняли на роботу, поки що їх троє.

«Процес релокації надзвичайно складний з будь-якого погляду. І наша команда включилась у цю роботу, щоб допомогти підприємствам якнайшвидше освоїтись, адже йде мова не тільки про виробництво, а й створення умов для людей, які переїжджають разом зі своїм підприємством. Спільно з переміщеним бізнесом нам вдається вирішувати ці виклики.

Вінницю обрали 22 підприємства і 18 з них вже розпочали свою діяльність. Для них доступні усі інструменти підтримки, які працюють у нашому місті. Також працівники цих підприємств зможуть долучатися до програми муніципального житла.

Разом з бізнесом ми зацікавлені у тому, щоб посилювати економічний потенціал країни – це запорука нашої перемоги у війні з росією. Тому докладемо максимум зусиль, щоб кожне підприємство, яке евакуювалось з гарячих точок, почувало себе комфортно на території нашої громади. І це дасть можливість нарощувати обсяги виробництва, створювати робочі місця та наповнювати бюджет», - розповів Сергій Моргунов.

Харківська компанія STALEKS виготовила свою першу партію у Вінниці

Харківська компанія STALEKS виготовила свою першу партію у Вінниці - фото 2

Харківська компанія STALEKS виготовила свою першу партію у Вінниці - фото 3

Харківська компанія STALEKS виготовила свою першу партію у Вінниці - фото 4

Харківська компанія STALEKS виготовила свою першу партію у Вінниці - фото 5

Харківська компанія STALEKS виготовила свою першу партію у Вінниці - фото 6

Харківська компанія STALEKS виготовила свою першу партію у Вінниці - фото 7

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info