9 січ. 2023 13:51

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

543

0

Хлопчик, який дивом вижив після минулорічного ракетного удару у Вінниці, мріє повернутися додому

Хлопчик, який дивом вижив після минулорічного ракетного удару у Вінниці, мріє повернутися додому

Хлопчик проходить реабілітацію у Німеччині


Хлопчик, який дивом вижив після минулорічного ракетного удару у Вінниці, мріє повернутися додому

Війна змінила життя багатьох українців, в тому числі життя родини Ярослава Олексіва. Чоловік втратив 29-річну дружину Галину під час липневої трагедії у Вінниці, а зараз перебуває із сином на довготривалому лікуванні у Дрездені, що в Німеччині. Восьмирічний Ромчик ще досі з маскою на обличчі, яку повинен носити майже пів року реабілітації. Він часто згадує маму, однак навчився долати смуток. Рома уже самостійно ходить і навіть грає на улюбленому музичному інструменті – баяні. Ярослав Олексів розповів Вінниця.info як триває лікування хлопчика та історію своєї родини.

Хлопчик, який дивом вижив після минулорічного ракетного удару у Вінниці, мріє повернутися додому

«Моя дружина Галина родом з Вінниці, але ми разом всі проживали у Львові, виховували нашого сина. Ми працювали у львівській музичній академії. Галина викладала акордеон та баян. Я також викладач по баяну та акордеону. Ми, власне, познайомилися теж в академії. Роман грає на баяні. Він закінчив перший клас. Також ходив на танці. В моєї дружини в неї були теплі стосунки з батьками. Тому вона часто приїжджала до рідного міста. Саме минулого року влітку, Галина знайшла до лікаря, і записалася з сином на прийом у клініку. А вже близько в 11.20 туди влучила ворожа ракета. В мене в академії була вступна компанія студентів. Я залишився у Львові. Коли ж трапилась ця трагедія, я приїхав в той же день. Ромчика ми знайшли уже в реанімації. Син дивом вижив», – розповідає Ярослав Олексів.

Сліди від важких травм та опіків ще довго нагадуватимуть Романові про той важкий день. Хлопчик був у комі, отримав відкритий перелом плечової кістки, черепно-мозкову травму та опіки тіла, лиця, спини. Попри важкий і довгий шлях лікування, Роман не зламався. Він радіє кожному дню, і мріє повернутися до України.

Хлопчик, який дивом вижив після минулорічного ракетного удару у Вінниці, мріє повернутися додому - фото 2

«Ми перебуваємо на лікуванні в Дрездені. Проходимо також реабілітацію. Це вже більше місяця, як ми тут. Розробляємо кінцівки, ноги і пальці на руках. Далі плануються операції. В місті святкова атмосфера і сину це все подобається. В загальному, стан хороший. Він бавиться з друзями, з радістю ходить зі мною на прогулянки.

Роман і я дуже хочемо повернутися до України. Роман дуже хоче знову навчатися у рідній школі, хоче додому. Однак ми чекаємо, аби закінчилась війна, адже важко повертатись, знаючи, що є загроза обстрілів. Зараз також потрібно пройти максимальну реабілітацію. Я також дуже хотів би приїхати до Вінниці, і побути поруч із родиною батьків своєї дружини», – додає Ярослав Олексів.

Ярослав вдячний кожному за підтримку. Чоловік додав, що лікування і реабілітацію сина оплачує страхова компанія, однак що буде далі, він не знає, тому не виключає, що в майбутньому необхідна буде допомога благодійників.

Нагадаємо, 14 липня близько 11.00 години рашисти завдали ракетного удару по Вінниці. Обстріляли густонаселений район.

Хлопчик, який дивом вижив після минулорічного ракетного удару у Вінниці, мріє повернутися додому - фото 3

Хлопчик, який дивом вижив після минулорічного ракетного удару у Вінниці, мріє повернутися додому - фото 4

Хлопчик, який дивом вижив після минулорічного ракетного удару у Вінниці, мріє повернутися додому - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info