6 лют. 2023 15:16

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Економіка
0

482

0

Хто має право на «тридцятку». Роз’яснення

Хто має право на «тридцятку». Роз’яснення

Додаткова грошова винагорода захисникам: кому, скільки і за що?


Хто має право на «тридцятку». Роз’яснення

Наприкінці січня введено новий порядок нарахування грошового забезпечення військовослужбовців. Виникло багато запитань щодо порядку виплати грошового забезпечення, зокрема про ту саму «тридцятку», отримання якої стало чи найгострішим питанням останніх тижнів. На інформаційному сайті Міністерства оборони Армія.інформ представники Департаменту соціального забезпечення Міноборони дають відповіді на питання.

Хто має право на «тридцятку». Роз’яснення

Питання 1. Я виконую завдання в районах бойових дій, але не беру безпосередньої участі в боях з противником. Якою буде моя додаткова винагорода?

Відповідь. В такому випадку виплата додаткової винагороди буде здійснюватися в розмірі 30000 гривень військовослужбовцям, які виконують бойові (спеціальні) завдання згідно з бойовими наказами (розпорядженнями) (в розрахунку на місяць пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань) у складі діючих угруповань військ (сил) Сил оборони держави.

Питання 2. Я військовослужбовець підрозділу ППО ПС ЗСУ, який дислокується у Київській області. Регулярно заступаю на бойове чергування. Чи буде мені нараховуватись додаткова грошова винагорода у розмірі 30000 гривень?

Відповідь. Виплата додаткової винагороди буде здійснюватися в розмірі 30000 гривень, військовослужбовцям, які виконують завдання з протиповітряного прикриття та наземної оборони об’єктів критичної інфраструктури згідно з бойовими розпорядженнями (в розрахунку на місяць пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань).

Питання З. Я танкіст одного з підрозділів Сухопутних військ. Проходжу підготовку на полігоні за кордоном, де опановую техніку, надану нам західними партнерами. Чи отримуватиму я додаткову грошову винагороду у розмірі 30000 гривень?

Відповідь. За період навчання військовослужбовців за кордоном з метою опанування іноземної техніки виплата додаткової винагороди у розмірі 30000 гривень не передбачена.

Питання 4. Я водій однієї з військових частин, підпорядкованих Командуванню Сил логістики ЗСУ. Частина дислокується у м. Дніпро. Я регулярно доставляю вантажі до районів виконання завдань на східному напрямку (район міст Бахмут, Часів Яр, Авдіївка). Які види додаткової грошової винагороди мені належать?

Відповідь. Виплата додаткової винагороди у разі виконання бойових (спеціальних) завдань на лінії бойового зіткнення з противником на глибину виконання бойових (спеціальних) завдань військовою частиною (підрозділом, у тому числі зведеним) першого ешелону оборони або наступу (контрнаступу, контратаки) до батальйону включно здійснюватиметься — в розмірі 100000 гривень, а у разі виконання бойових (спеціальних) завдань згідно з бойовими наказами (розпорядженнями), пов’язаними із всебічним забезпеченням діючих угруповань військ (сил) Сил оборони держави безпосередньо в районах ведення воєнних (бойових) дій здійснюється — у розмірі 30000 гривень (в розрахунку на місяць пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань).

Питання 5. Я військовослужбовець корабельно-катерного складу ВМС ЗС України. Регулярно залучаюсь до бойових чергувань у складі екіпажу корабля. Чи отримуватиму я додаткову грошову винагороду у розмірі 30000 гривень?

Відповідь. Зазначене питання потребує уточнення, чи перебуває корабель у складі угруповань військ (сил) Сил оборони держави.

У разі виконання військовослужбовцями бойових (спеціальних) завдань у складі кораблів, катерів, суден в морській, річковій акваторії (поза межами внутрішніх акваторій портів, пунктів базування, місць тимчасового базування), виплата додаткової винагороди здійснюється в розмірі 100000 гривень, а у разі виконання завдань в порту — 30000 гривень (в розрахунку на місяць пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань).

Запитання 6. Я курсант 4-го курсу ХНУПС. Майбутній льотчик. Залучаюсь до тренувальних польотів на літаках тактичної авіації. Чи буде мені нараховуватись додаткова грошова винагорода у розмірі 30 000 гривень?

Відповідь. Виплата додаткової винагороди курсантам вищих військових навчальних закладів за час тренувальних польотів на літаках тактичної авіації не передбачена.

Запитання 7. Я мобілізований військовослужбовець. Проходжу підготовку в навчальному центрі ДШВ ЗСУ в Житомирській області. Опановую спеціальність оператора ПТРК однієї із західних систем. Чи маю я право на отримання 30 000 гривень?

Відповідь. Виплата додаткової винагороди за період навчання військовослужбовців у навчальному центрі з метою опанування іноземної техніки не передбачена.

Запитання 8. Я військовий медик Військово-медичного клінічного центру Північного регіону (м. Харків). Щодня рятую життя військових, які надходять до нас із передової. Часто місто обстрілює ворог. Чи отримуватиму я додаткову грошову винагороду у розмірі 30 000 гривень?

Відповідь. Виплата додаткової винагороди у розмірі 30 000 гривень буде здійснюватися військовослужбовцям у разі виконання ними бойових (спеціальних) завдань згідно з бойовими наказами (розпорядженнями), а військовий госпіталь включений до складу діючих угруповань військ (сил) Сил оборони держави (в розрахунку на місяць пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань).

Запитання 9. Я військовослужбовець одного з підрозділів Сил ТрО ЗСУ, що виконує завдання на Київщині, поблизу білоруського кордону. На які види грошових премій я маю право?

Відповідь. У цьому випадку військовослужбовцю буде виплачуватися грошове забезпечення в розмірі, не меншому за 20 100 гривень, а додаткова винагорода у розмірі 30 000 гривень у разі виконання бойових (спеціальних) завдань згідно з бойовими наказами (розпорядженнями), а військова частина включена до складу діючих угруповань військ (сил) Сил оборони держави, що розташовані в районі кордону (в розрахунку на місяць пропорційно часу виконання бойових (спеціальних) завдань).

Запитання 10. Я військовий одного з ремонтно-відновлювальних підрозділів ЗСУ, який наразі виконує завдання у районі м. Курахове. Ремонтую пошкоджену техніку, що надходить до нас із передової. Наша ремонтна база розташована за 18 км від лінії зіткнення. На які види грошових премій я маю право?

Відповідь. У цьому випадку військовослужбовцю буде виплачуватися грошове забезпечення в розмірі, не меншому за 20 100 гривень, а додаткова винагорода у розмірі 30 000 гривень у разі виконання бойових (спеціальних) завдань згідно з бойовими наказами (розпорядженнями).

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info