28 жовт. 2020 14:14

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Політика
0

391

0

Хто стане мерами міст на Вінниччині

Хто стане мерами міст на Вінниччині

Мери міст


Хто стане мерами міст на Вінниччині

У Вінницькій області створено 63 об’єднаних територіальних громади. 25 жовтня вінничани обрали владу на 5 років, яка приймає рішення, де ремонтувати дороги, будувати дитсадки, як забезпечити якісні адміністративні, освітні, медичні послуги, розвивати економічну активність в громаді… Своїми грошима громади теж розпоряджаються самостійно. І землю з державної власності віддали громадам. Дозволи на будівництво, реконструкції, передачу земель в оренду чи власність теж в компетенції місцевих рад. Тому і боролись кандидати за мандати і в містах, і в селах. ТВК продовжують рахувати голоси, але за результатами паралельного підрахунку, очевидно, що в Вінницькій міськраді буде монобільшість на чолі з Сергієм Моргуновим. По складу інших міських рад поки що картина не ясна, але відомо, хто перемагає на посади голів міських об’єднаних громад Вінниччини.

Барська міська рада - Саволюк Володимир Васильович від партії «Українська стратегія Гройсмана». Депутат Вінницької обласної ради 7-го скликання від Блоку Петра Порошенка «Солідарність». Колишній голова Барської райдержадміністрації.

Хто стане мерами міст на Вінниччині

Бершадська міська рада - Драган Віталій Григорович (підприємець). Балотувався від Української стратегії Гройсмана.

Гайсинська міська рада - Гук Анатолій Ілліч (чинний міський голова. Мер Гайсина з 2006 року). 1944 року народження. Може бути найстаршим мером в Україні. Балотувався від Української стратегії Гройсмана, до того був в «Батьківщині».

Гніванська міська рада - Кулешов Володимир Володимирович (чинний міський голова). Балотувався від Української стратегії Гройсмана.

Хто стане мерами міст на Вінниччині    - фото 2

Жмеринська міська рада - Кушнір Анатолій Петрович (чинний міський голова з 2015 року). Балотувався від Української стратегії Гройсмана.

Іллінецька міська рада - Ящук Володимир Миколайович (чинний міський голова з 2016 року). Балотувався від Слуги Народу.

Хто стане мерами міст на Вінниччині    - фото 3

Калинівська міська рада - Поліщук Василь Кіндратович (голова Калинівської районної ради).

Козятинська міська рада. Відрив між кандидатами не великий. Поки остаточних даних немає, не можна впевнено сказати хто переміг, чинний мер Пузир Олександр Дмитрович (Слуга Народу), чи підприємець Єрмолаєва Тетяна Миколаївна (Українська стратегія Гройсмана).

Ладижинська міська рада - Коломєйцев Валерій Іванович (чинний міський голова. Мер Ладижина з 2001 року), йшов від партії Наш Край.

Липовецька міська рада - Грушко Микола Терентійович (чинний міський голова), йшов від Української стратегії Гройсмана.

Могилів-Подільська міська рада - Глухманюк Геннадій Григорович (підприємець). Кандидат від Слуги Народу, який обійшов чинного мера Петра Бровка від Європейської Солідарності.

Хто стане мерами міст на Вінниччині    - фото 4

Немирівська міська рада - Качур Віктор Миколайович (чинний міський голова). Балотувався як самовисуванець.

Погребищенська міська рада - Волинський Сергій Олександрович (голова Погребищенської райради). Самовисуванць.

Хто стане мерами міст на Вінниччині    - фото 5

Тульчинська міська рада - Весняний Валерій Михайлович (чинний міський голова).

Хмільницька міська рада - Юрчишин Микола Васильович. Балотувався від партії «За майбутнє». Був депутатом Вінницької обласної ради 7-го скликання бід Блоку Петра Порошенка.

Шаргородська міська рада. З невеликим відривом перемагає Барецький Володимир Іванович. Балотувався від ВО «Батьківщина». За часів президенства Віктора Януковича (з 2010 по 2013 рік) був заступником голови Вінницької ОДА. Його конкурент - Соляник Вадим Сергійович від Слуги Народу. Остаточні результати можуть бути відомі після офіційного підрахунку голосів.

Ямпільська міська рада - Гаджук Сергій Іванович. Голова Ямпільської райради. Балотувався від Української стратегії Гройсмана.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info