3 груд. 2019 09:36

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Політика
0

109

0

Хто з вінницьких нардепів найбільше пропустив голосувань у Верховній Раді

Хто з вінницьких нардепів найбільше пропустив голосувань у Верховній Раді

Лише один нардеп з Вінниччини не пропустив жодного сесійного засідання


Хто з вінницьких нардепів найбільше пропустив голосувань у Верховній Раді

Верховна Рада 9-го скликання відпрацювала майже чотири місяці: серпень-грудень 2019-го року. Через проєкт Громадянської мережі «Опора» можна прослідкувати як голосували, за які законопроєкти та якою була присутність народних обранців під час самого голосування.

Під присутністю мається на увазі показник участі народного депутата у голосуваннях протягом пленарних засідань Верховної Ради України (голосування «так», «ні», «утримався», «не голосував»). Цей показник відрізняється від показників письмової та електронної реєстрації тим, що виявляє реальну присутність депутата у сесійній залі під час голосувань.

Ми перевірили, як працювали, протягом чотирьох місяців народні депутати, що обирались до Верховної Ради по Вінниці та області.

Так, Максим Пашковський, депутат фракції «Слуга Народу», має 98% присутності. Нардеп – найвправніший вінницький представник монобільшості в Парламенті, адже його голосування має 9% розбіжностей з голосуванням фракції в цілому. І це найвищий результат серед вінницьких «слуг народу».

Не пропустила жодного голосування Ірина Борзова, її показник присутності найкращий серед вінницьких представників у Верховній Раді – 100%. Її голосування розходиться з голосуванням фракції «Слуга народу» на 10%.

Дещо гірші показники присутності у Анатолія Драбовського, також депутата фракції «Слуга Народу». Показник його присутності під час голосування – 93%. Натомість його позиція по підтримці законопроєктів трохи більше різниться з позицією фракції, ніж у його вінницьких колег по партії. Усього було 12% випадків, коли Драбовський голосував не так як Слуга Народу.

Показники народного депутата Миколи Кучера: присутність – 97%, проти своєї фракції «За майбутнє» голосував у 19% випадків.

Приблизно така ж ситуація і в Петра Юрчишина, - 98% присутності і 24% випадків, коли він голосував у розріз зі своєю фракцією «За майбутнє».

Олег Мейдич, член фракції «Батьківщина» має 83% присутності у Парламенті та 28% випадків, коли він не підтримав позицію фракції й проголосував по-іншому.

Найгірша присутність у народного депутата Геннадія Вацака, - 77%, у 32% випадків він голосує по-іншому ніж фракція «За майбутнє».

Член фракції депутатської групи «За майбутнє» Лариса Білозір має 99% присутності. Вона найчастіше голосує в розріз зі своєю фракцією. Зокрема аж у 48% випадків її погляди на голосування не співпадали з поглядами депутатської групи, до якої вона належить.

Хто з вінницьких нардепів найбільше пропустив голосувань у Верховній Раді

Вiнниця.info, фото - з відкритих джерел в мережі Інтернет