2 серп. 2019 13:42

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:52
Події
0

132

0

Хулігана, який перекинув сміттєвий бак у річку на пляжі, правоохоронці не покарають. Фото і відео

Хулігана, який перекинув сміттєвий бак у річку на пляжі, правоохоронці не покарають. Фото і відео

Чому зухвала ситуація, яка обурила вінничан не матиме розвитку у правовому аспекті, з’ясовувала Вінниця.info


Хулігана, який перекинув сміттєвий бак у річку на пляжі, правоохоронці не покарають. Фото і відео

Скандальне відео у соцмережах, де група підлітків скинули сміттєвий бак у Південний Буг на пляжі «Хімік», наробило у Вінниці неабиякого галасу. Проте, шукати хуліганів правоохоронці не будуть. Чому? Це з’ясовували журналісти Вінниця.info.

Інцидент зафільмували люди, які калька днів тому відпочивали на пляжі «Хімік». По кадрам видно, хлопчик до 10 років перевертає у річку сміттєвий бак. Він є одним із групи підлітків. Відео виклали у вінницьких групах популярних соцмереж. Городяни жваво обговорювали ситуацію. В адресу автора відео від коментатора полетіли численні обурення. Зауважували, що замість того, аби знімати, краще б побили хулігана.

Правоохоронці міста зауважують, у поведінці підлітків є ознаки хуліганські дії за кількома критеріями, за що передбачається адміністративна відповідальність. Але притягувати до неї ні дітей, ні їх батьків наразі не будуть. На основі відео із соціальних мереж особу за відео не встановиш. Так пояснили у Патрульній поліції Вінницької області.

«Якщо буде заява, буде підстава встановити особу. Тільки тоді її можна притягнути до адміністративної відповідальності. У цьому випадку, це мають бути батьки дітей. Адже порушники - неповнолітні. Їх хуліганські дії можна розглядати з різних точок зору. Адже відбулось і забруднення річки. Цим займається муніципальна поліція. Це і хуліганство відносно сміттєвого баку. Ну, і судячи з поведінки дітей, батьки не займаються їх вихованням. Але, для того, аби притягнути до відповідальності хоч по одному з пунктів, слід було викликати поліцію на місце події. Бо ми не можемо написати протокол на сміттєвий бак. Обов’язково мають бути свідки події. Щоб можна було прийняти заяву та пояснення», - зауважила Тетяна Плахотнюк, речниця Патрульної поліції Вінницької області.

Хулігана, який перекинув сміттєвий бак у річку на пляжі, правоохоронці не покарають. Фото і відео

Хулігана, який перекинув сміттєвий бак у річку на пляжі, правоохоронці не покарають. Фото і відео  - фото 2

Хулігана, який перекинув сміттєвий бак у річку на пляжі, правоохоронці не покарають. Фото і відео  - фото 3

Вінницька психолог Тетяна Нікіфорова зауважує, поведінка підлітків – результат виховання батьків та суспільства. А ще перехідний період.

«Якщо коментувати відео, то чітко видно, у групи є лідер. Це хлопець у червоній футболці. Він дає настанови, що і як робити. І це виконує менший хлопець. Дебоширством підлітки привертають до себе увагу. Тут передусім через те, що у них триває перехідний період. Грають гормони. А й ще те, що вони мають проблеми у власних родинах. Де їх не люблять, не цінують, принижують. Постійно кажуть, що вони погані. І потенційно, щоб дійсно бути поганим, діти і роблять негідні вчинки. Замість того, щоб сварити фігурантів цього інциденту, їх необхідно вислухати та зрозуміти. У компанії вони схожі на шалених вовченят. Хоча, коли спілкуватися з кожним окремо, серед них більшість можуть бути досить сором’язливі хлопчики. У потрібний момент їм просто необхідно пояснити, що вони творять зло. Спокійно, без криків та високих слів про совість, тим більше без рукоприкладства. Інакше, можна спровокувати підлітків на ще більш жахливі дії. Які і до криміналу можуть довести. Запам’ятайте назавжди, поведінка дітей – це віддзеркалення дій батьків та суспільства, де вони зростають», - пояснила Нікіфорова.

Тож, якщо ви стали свідком подібної ситуації, перш за все, викликайте правоохоронців та не провокуйте на скандал неповнолітніх. Адже будь-хто повинен розуміти, що зло має бути покаране. До приїзду поліцейських, у доступній формі, спробуйте аргументовано пояснити дебоширу, що його дії неприпустимі.

Вінниця.info, фото і відео з соцмереж.

title