11 трав. 2021 17:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:51
Події
0

103

0

Хулігани на дитячих майданчиках та 59 п’яних водіїв: Як вінничани «відзначили» затяжні вихідні. Фото

Хулігани на дитячих майданчиках та 59 п’яних водіїв: Як вінничани «відзначили» затяжні вихідні. Фото

Також зафіксували 77 випадків вживання алкогольних напоїв у громадських місцях


Хулігани на дитячих майданчиках та 59 п’яних водіїв: Як вінничани «відзначили» затяжні вихідні. Фото

З вівторка 11 травня, для чималої кількості вінничан розпочався перший повноцінний робочий тиждень в останньому весняному місяці цього року. Ми відзначали як Великдень, так і решту травневих свят, які для багатьох завершилися спілкуванням із поліцією. Так, за десять днів, Патрульна поліція Вінницької області перепинила 59 водіїв у нетверезому стані.

«А також зафіксували 77 випадків вживання алкогольних напоїв у громадських місцях. За це передбачена відповідальність згідно статі 178 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Розпивання пива, алкогольних, слабоалкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді. Санкція статті передбачає попередження або накладення штрафу від одного до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян», - повідомила Вінниця.info Тетяна Плахотнюк, речниця Патрульної поліції Вінницької області.

Часто-густо трапляється, що вживання алкоголю провокує людей до суперечок та й навіть бійок. Так, о першій половині 1 травня, на дитячому майданчику між вулицею Київська та зупинкою Грибоєдова, правоохоронці буди вимушені надіти кайданки на двох молодих чоловіків.

Хулігани на дитячих майданчиках та 59 п’яних водіїв: Як вінничани «відзначили» затяжні вихідні. Фото

«Крики на дитячому майданчику були від самого ранку. На місці, де мали б гратися діти, сиділа компанія та літрами гасили пиво. Ми вже звикати почали до того, що під нашими вікнами постійно сидять і п’ють. Від ранку, і до ранку. Довелося зносити лавочки, бо вже навіть соромно так часто викликати поліцію. До нас приходять сотнями! Але цього святкового дня, це ж було у переддень Великодня, вже не було як терпіти. Почувся такий крик, паче когось вбивають. Я спустилася до магазину за кілька хвилин, вже біля сусіднього будинку стояла машина патрульних поліцейських. А двоє хлопців сиділи на траві. Їх руки були за спиною, які стримували кайданки. А біля них бігала дуже агресивна жінка, яка мало і на мене не накинулася, бо я їх сфотографувала. Дуже швидко приїхала ще одна машина патрульних, всіх посадили у середину й вивезли з місця цієї події», - розповіла нам читачка, імені попросила не називати.

Хулігани на дитячих майданчиках та 59 п’яних водіїв: Як вінничани «відзначили» затяжні вихідні. Фото  - фото 2

Як редакції повідомили у Патрульній поліції Вінницької області, то з 1 по 10 травня вони задокументували десять випадків дрібного хуліганства, за статтею 173 КУпАП: нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян. Стаття тягне за собою накладення штрафу від трьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від сорока до шістдесяти годин, або виправні роботи на строк від одного до двох місяців з відрахуванням двадцяти процентів заробітку, або адміністративний арешт на строк до п'ятнадцяти діб.

Зауважимо, у період 9 травня, коли під час Поминальної неділі вінничани зібрались на міських кладовищах, грубих порушень не задокументували.

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі ‒ https://t.me/vinnitsa_info.

Вінниця.info, фото надані читачами.