18 серп. 2022 17:22

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:50
Суспільство
0

152

0

Кілька місяців продавали квіти: у Вінниці двоє братиків купили для захисників сонячну панель та потужний повербанк

Кілька місяців продавали квіти: у Вінниці двоє братиків купили для захисників сонячну панель та потужний повербанк

Діти зібрати 22 тисячі гривень і придбали разом з мамою за ці кошти сонячну панель та потужний повербанк


Кілька місяців продавали квіти: у Вінниці двоє братиків купили для захисників сонячну панель та потужний повербанк

Двоє братів з Вінниці 14-річний Іван Шкварук та 9-річний Андрій Рощук кілька місяців продавали квіти, щоб допомогти ЗСУ. Діти зібрати 22 тисячі гривень і придбали разом з мамою за ці кошти сонячну панель та потужний повербанк.

Як розповіла Вінниця.info мама хлопців, Ольга Кваша, діти самі придумали такий спосіб допомоги військовим.

«Діти самі придумали. Спочатку мене запитували, що їм можна продавати такого, аби збирати гроші на армію. Але що діти можуть продати – іграшки? Кому вони потрібні? Малюнки? Хлопці не художники. В них була умова – аби я не лізла в їхні справи, бо хотіли робити все самі. Я дуже цим пишаюся, адже це перший досвід.

Спочатку вони десь пропадали, я запитала, чим вони займаються. Вони повідомили, що всім двором збирали гроші на армію. За деякий час діти назбирали десь 8 тисяч гривень. За ці гроші ми відшили аптечки. Деякі дітки повтомлювалися, бо різний був вік, а мої хлопці вирішили продовжувати», – розповідає Ольга Кваша.

Кілька місяців продавали квіти: у Вінниці двоє братиків купили для захисників сонячну панель та потужний повербанк

Мама хлопців каже, що спочатку діти з дозволу брали квіти сусідів, потім з власного дому, щось докуповували.

«Вдома ні одної квітки не зірвали, аби я не помітила. Брали їх в сусідів, звісно, що з дозволу. Я їм допомагала робити букети, сама упаковувала, докуповувала квіти, сусіди давали, навіть незнайомі люди просто привозили квіти до нашого дому. В селі ні однієї квітки не залишилися. Ті, хто жили у квартирі, давали просто гроші.

Спочатку хлопці продавали квіти недалеко від дому, ближче до дороги. Коли був День вишиванки, брати у вишиванках вийшли у більш людні місця», – каже Ольга.

Але були й випадки, коли люди дізнавалися про братів і привозили до їхнього дому багажники, заповнені квітами.

«Були випадки, коли перехожі брали мій номер телефону і привозили нам під будинок цілий багажник квітів. Через мої руки стільки квітів пройшло, що я не думала ніколи, що таке може бути», – додає Ольга.

Прикрашали квіти синьо-жовтими стрічками.

Так за кілька місяців хлопці зібрали 22 тисячі гривень. За них придбали сонячну панель, великий повербанк, який одночасно заряджає багато пристроїв.

Кілька місяців продавали квіти: у Вінниці двоє братиків купили для захисників сонячну панель та потужний повербанк - фото 2

Кілька місяців продавали квіти: у Вінниці двоє братиків купили для захисників сонячну панель та потужний повербанк - фото 3

«Ми нікому не казали, на що ми збираємо кошти, адже в наш час важко бути в чомусь впевненим. Тому ми просто довели діло до кінця і показали, що навіть діти можуть робити великі справи.

Я довго шукала, що купити. Ви ж розумієте, що є різна ціна та якість. Доречно потрапила до людей, утрималась лише на одному виробнику – мене там влаштувала і ціна, і комплектація. Тому взяли сонячну панель, великий повербанк, який одночасно заряджає багато пристроїв. Ну і до цього комплекту є інвертор», – каже Ольга Кваша.

Поки літо не закінчилося, а далі ще кілька теплих тижнів осені, брати Іван та Андрій будуть продавати квіти й надалі. А згодом мають ідеї, як ще можна зібрати кошти, але поки що ними не діляться. Тримають в таємниці.

Кілька місяців продавали квіти: у Вінниці двоє братиків купили для захисників сонячну панель та потужний повербанк - фото 4

Кілька місяців продавали квіти: у Вінниці двоє братиків купили для захисників сонячну панель та потужний повербанк - фото 5

Новини в зручному форматі в нашому Telegram-каналі – https://t.me/vinnitsa_info

Вінниця.info, Ірина Юшко