25 серп. 2015 12:52

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

71

0

Кияни розібрали 8-ми метровий паркан, яким обгородився вінничанин Калєтнік

Кияни розібрали 8-ми метровий паркан, яким обгородився вінничанин Калєтнік

 Жителі Бучі частково розібрали 5-метровий паркан довкола ділянки Калєтніка


Кияни розібрали 8-ми метровий паркан, яким обгородився вінничанин Калєтнік

 24 серпня мешканці Бучі частково розібрали величезний п’ятиметровий паркан довкола ділянки комуніста Ігоря Калєтніка.

Про це у facebook повідомив журналіст Денис Казанський.

"Не обійшлось без протистояння з міліцією, яка намагалась захистити прекрасний паркан. Звісно, було трохи шкода такий чудовий екземпляр. Такого роду конструкції, що огороджують 15 га все ж зустрічаються нечасто", - написав Казанський.

Кияни розібрали 8-ми метровий паркан, яким обгородився вінничанин Калєтнік 

Він відзначив, що Калєтнік хотів тут сорити мисливські угіддя, для цього навіть завезли на тертою багато спеціальних вишок для засад.

Як відомо, у 2008-2012 роках Бучанська міськрада передала вказану землю ділянками по 10 соток у власність місцевим громадянам.

Кияни розібрали 8-ми метровий паркан, яким обгородився вінничанин Калєтнік - фото 2 

Кияни розібрали 8-ми метровий паркан, яким обгородився вінничанин Калєтнік - фото 3 

Кияни розібрали 8-ми метровий паркан, яким обгородився вінничанин Калєтнік - фото 4 

У 2012-2013 роках ці ділянки було скуплено від імені Василя Кіргана і об’єднано в одну площею 14,04 га (кадастровий номер – 3210800000:01:059:0321). Вартість цієї ділянки оцінюється у 18,42 млн гривень.

Як з’ясували журналісти, частина людей свідомо взяла участь в афері, отримавши по $100, а дехто навіть не знав, що їм виділили землю.

Нові власники оточили маєток 8-метровим парканом. Водночас сам дідусь Калєтніка мешкає на Вінниччині,і стверджує, що про землю в Бучі нічого не пам’ятає.

17 жовтня минулого року Ірпінський міськсуд Київської області витребував цю землю на користь держави. Встановлено, що ділянки лісового фонду було незаконно віднесено до житлової та громадської забудови.

Апеляційний суд Київської області 6 лютого цього року залишив рішення Ірпінського міськсуду без змін.

Однак наприкінці лютого, судове рішення про витребування у родини Ігоря Калєтніка 14 га лісу в місті Буча на Київщині було зупинене ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних та кримінальних справ. 

Наприкінці березня Прокуратура Київської області вимагала через суд повернути у державну власність землі Національного аграрного університету в Бучі, які перебувають у власності екс-віце-спікера Верховної Ради Ігоря Калєтніка.

Як відомо,у власності Калєтніка досі перебував закритий елітний клуб "Вепр" площею 30 тисяч га у Вінницькій області, два кар'єри з видобутку пісковику, агрофірма та квартира у елітному домі біля Верховної Ради.

Українська правда