14 верес. 2015 16:47

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Культура
0

102

0

Київська письменниця здобула премію ім.Коцюбинського на Вінниччині

Київська письменниця здобула премію ім.Коцюбинського на Вінниччині

 Оксана Шалак отримала премію ім. Коцюбинського


Київська письменниця здобула премію ім.Коцюбинського на Вінниччині

 14 вересня у приміщенні обласної державної адміністрації за підсумками таємного голосування відбулось присудження Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського.

Про це інформує Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА.

Голосування проходило в три етапи. За його підсумками цьогорічним лауреатом престижної Всеукраїнської літературної премії імені Михайла Коцюбинського стала київська поетеса-фольклористка Оксана Шалак, яка подала на розгляд дві книги: монографію «Український фольклор Поділля в записах і дослідженнях XIX – початку XX століття» та збірку поезій «Молитва про сад».

Всеукраїнська літературна премія імені Михайла Коцюбинського присуджується з метою вшанування пам’яті великого українського письменника, нашого земляка Михайла Коцюбинського і відзначення високохудожніх творів українських письменників.

Цього року до участі в конкурсі на здобуття державної літературної премії було допущено 33 номінанти з багатьох областей України – Київщини, Львівщини, Донеччини, а також письменників з Івано-Франківської, Сумської та Черкаської областей.

«Щороку у вересневі дні, до відзначення дня народження Михайла Коцюбинського, ми призначаємо Всеукраїнську літературну премію імені Михайла Коцюбинського. У цьому році 17 вересня ми будемо святкувати 151 річницю від дня народження письменника. Премія переможцю вручається в день народження Михайла Коцюбинського, це гарна традиція Поділля. Цього року завдання конкурсного журі – із кращих вибрати найкращого претендента»,- зауважив голова конкурсної комісії Ігор Івасюк.

Він також наголосив, що для Вінниччини дуже престижно присуджувати щороку літературні державні премії такого високого рівня. 

ВИННИЦА.info