16 квіт. 2017 12:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:53
Суспільство
0

168

0

Київський актор Тарас Постніков розповів про зйомки фільму «Тримай біля серця», які проходили на Вінниччині

Київський актор Тарас Постніков розповів про зйомки фільму «Тримай біля серця», які проходили на Вінниччині

Відомий актор дитинст­во та юність провів у Вінниці, тут живуть його батьки,  артисти театру ім. Садовсько­го


 У Вінниці очікують на прем’єру нового філь­му «Тримай біля серця» режисера Валерія Шалиги. Кіно тут покажуть раніше, ніж у Києві. Така перевага периферійному місту надається з двох причин. Зйомки проходили саме на Вінниччині. Творець фільму виходець з Поділля. Багато років пропрацював у обласному музично-драматичному театрі імені Садовського.  

У «Тримай біля серця» одну з ролей зіграв заслужений артист України Тарас Постніков. Вінниця.info­   днями зустрілась з ним у Вінниці. Як виявилося, актор  прославленої трупи Національного академічного драматичного театру імені Франка та успішний кіноактор, свої дитинство та юність провів тут.

«У Вінницю ми з батьками переїхали з Сум, коли я ходив до другого класу. Тато Володимир Постніков та мати Людмила Мамкіна, вони  у мене також заслужені артисти України. Працювали спочатку у сумському державном у театрі драми і музичної комедії імені Щепкіна. Тут у Садовського. Я пішов по їхнім стопам. У п’ять років зіграв головну роль у дитячому фільмі. У 1988-му, саме у Вінниці,  зіграв роль онука у виставі Дударева "Крик журавля". У 1995 році закінчив Вінницьке музичне училище ім. М.Леонтовича по класу флейти і паралельно перший курс акторського відділення при цьому ж училищі. Після цього перебрався до Києва, де закінчив Київський державний ­інститут театрального­ мистецтва ім.І.К.Карпенка - Карого зі спеціальності актор театру і кіно, курс О.Молостової та Ю.П.Висоцького», - розповідає Т­арас.

Постніков зауважує, любить Вінницю. Приїздить сюди час від часу.

«Тут живуть мої батьки, продовжують  працювати у вінницькому театрі. Коли запропонували роль у фільмі Валерія Шалиги, по-перше, було приємно, що зйомки будуть проходити у місті, де я вперше вийшов на сцену. Вперше закохався. Крім того, коли прочитав сценарій, він мене дуже вразив. Адже сюжет у ньому написаний на реальних подіях. Це сьогодення України. Військові дій на її східній частині. Історія зображує життя реального чоловіка, бійця АТО», - продовжує Тарас.

 

Зйомки фільму  були поділені на дві часини: мирна часина України (Вінниця) та зона конфлікту на Донбасі (Калинівський військов­ий полігон).

«Граю роль знайомого дружини головного героя, який розчарувався у житті через суперечки в родині, вирішив піти у зону АТО. На прощання його дочка дарує йому на пам'ять квітку, просить тримати його біля серця. От саме ця квітка врятувала від кулі снайпера. Як саме, це вже нехай глядач дізнається під час перегляду фільму. Буде дуже цікаво», - інтригує актор.

Точна дата вінницької прем’єри «Тримай біля серця» уточнюється.  Тарас Постніков пообдіцяв на неї прибути.

Київський актор Тарас Постніков розповів про зйомки фільму «Тримай біля серця», які проходили на Вінниччині

Київський актор Тарас Постніков розповів про зйомки фільму «Тримай біля серця», які проходили на Вінниччині - фото 2

Київський актор Тарас Постніков розповів про зйомки фільму «Тримай біля серця», які проходили на Вінниччині - фото 3

Київський актор Тарас Постніков розповів про зйомки фільму «Тримай біля серця», які проходили на Вінниччині - фото 4

Вінниця.info­