27 груд. 2011 09:20

Останнє оновлення  
22 груд. 2023 12:54
Суспільство
0

59

0

«Київстар» презентував у Вінниці посібник для батьків з безпеки дітей в інтернеті

«Київстар» презентував у Вінниці посібник для батьків з безпеки дітей в інтернеті

Забезпечити онлайн-безпеку своїх дітей можуть тільки батьки, які самі володіють знаннями про інтернет та добре обізнані в тому, які саме загрози можуть підстерігати дитину в Мережі.


«Київстар» презентував у Вінниці посібник для батьків з безпеки дітей в інтернеті

Забезпечити онлайн-безпеку своїх дітей можуть тільки батьки, які самі володіють знаннями про інтернет та добре обізнані в тому, які саме загрози можуть підстерігати дитину в Мережі. Така думка авторів посібника «Діти в інтернеті: як навчити дітей безпеки у віртуальному світі», розробленого «Київстар» спільно з Інститутом психології НАН України ім. Костюка. Перший в Україні науково обґрунтований посібник для батьків, як убезпечити дітей від загроз Мережі, представники «Київстар» презентували на круглому столі «Як навчити дітей безпеки в інтернеті» у м. Вінниця.

Рекомендації авторів посібника зводяться до кількох основних правил. Перш за все, батьки мають підвищувати власну комп'ютерну та інтернет-грамотність. Тільки в цьому випадку вони зможуть разом з дитиною освоювати інтернет, використовувати його можливості для освіти та розвитку дитини. Наступний крок - технічний захист. Для цього експерти рекомендують встановити спеціальний антивірус або забезпечити батьківський контроль на комп'ютері або мобільному телефоні дитини за допомогою спеціального програмного забезпечення. А для максимально ефективного та безпечного використання дитиною інтернету експерти рекомендують користуватися переліком корисних і безпечних сайтів для дітей. Рекомендований на http://online-bezpeka.kyivstar.ua оновлюваний «білий список»* пізнавальних, цікавих і корисних для дітей інтернет-ресурсів відповідає трьом основним критеріям: безпека, користь і контроль за сайтом.
Виконання цих рекомендацій батьками, на думку авторів, необхідне для створення первинних умов створення онлайн-безпеки.

Практичні рекомендації для батьків щодо забезпечення онлайн-безпеки дітей «Київстар» представив для обговорення на круглому столі «Як навчити дітей безпеки в інтернеті», що відбувся за участі Вінницьких освітян, начальника управління освіти Вінницької міської ради  Володимира Буняка, Вінницького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, представників компанії «Київстар».

Менеджер зі зв'язків з громадськістю Київської філії «Київстар» Наталія ДАДІВЄРІНА: «Стрімкий вхід телекомунікацій у повсякденне життя привносить не лише комфорт та зручність спілкування. Йдеться, зокрема, про  безпеку наших дітей в Інтернет. Як соціально відповідальний бізнес ми вважаємо за необхідне уважно стежити за тим, який соціальний резонанс дають продукти та послуги компанії й надавати українцям всю необхідну інформацію, яка зробить використання наших послуг максимально зручним і корисним. Саме тому з розвитком інтернету ми подивилися на питання захисту дітей в мережі так ґрунтовно. Виданий «Київстар» спільно з Інститутом психології НАН України посібник дає можливість батькам швидко та ефективно забезпечити онлайн-безпеку дитини, знайти психологічно правильний підхід до дитини під час впровадження цих правил для повсякденного застосування, без обмеження її свободи та особистісного прояву в онлайн. На даний час посібник отримали 5 000 українських сімей. На батьківських зборах у школах волонтери «Київстар» розповідали батькам про роботу з посібником та ділилися власним досвідом у забезпеченні безпеки своїх дітей в інтернеті.  Електронна версія посібника  доступна  на сайті www.online-bezpeka.kyivstar.ua»

Соціальна програма «Київстар» за безпеку дітей в інтернеті - одне з напрямків корпоративної соціальної відповідальності компанії, зокрема, - відповідальності за свій продукт. Програма спрямована на те, щоб захистити дітей від загроз інтернету та зробити Мережу безпечною територією для освіти та розвитку. Ініціатива реалізується «Київстар» з 2009 року. В рамках програми «Київстар» знайомить батьків з інформацією про можливі ризики для дітей в онлайні, мотивує навчатись правильно та безпечно використовувати Мережу, звертає увагу суспільства на проблеми онлайн-безпеки в цілому.

«Київстар» презентував у Вінниці посібник для батьків з безпеки дітей в інтернеті

«Київстар» презентував у Вінниці посібник для батьків з безпеки дітей в інтернеті - фото 2

«Київстар» презентував у Вінниці посібник для батьків з безпеки дітей в інтернеті - фото 3

«Київстар» презентував у Вінниці посібник для батьків з безпеки дітей в інтернеті - фото 4

«Київстар» презентував у Вінниці посібник для батьків з безпеки дітей в інтернеті - фото 5

«Київстар» презентував у Вінниці посібник для батьків з безпеки дітей в інтернеті - фото 6

«Київстар» презентував у Вінниці посібник для батьків з безпеки дітей в інтернеті - фото 7

 

 


0
0